Çileği Yeniyor Çubuğu Süpürüyor

Fındık sezonu olması nedeniyle fındık üreticileri orman ağacının dallarından yapılan çalı süpürgelerine büyük ilgi gösteriyor.Çalı süpürgesini ormanda yetişen yaban çileği ağacından yaptıklarını belirten Muharrem Gülen, "Bu ağacın çileklerini topladıktan

Çileği Yeniyor Çubuğu Süpürüyor

Fındık sezonu olması nedeniyle fındık üreticileri orman ağacının dallarından yapılan çalı süpürgelerine büyük ilgi gösteriyor.

Çalı süpürgesini ormanda yetişen yaban çileği ağacından yaptıklarını belirten Muharrem Gülen, "Bu ağacın çileklerini topladıktan sonra darlarını kurutup birleştirerek süpürge yapıyoruz.

Süpürgeleri 5 YTL'ye satıyoruz. Yapılan emeğe deymiyor ama ekmek parası için, alın terimizi kurtarmak için süpürgeleri satıyoruz. Bir fındık sezonunda bu işi yapan herkes 50 tane çalı süpürgesi satar. Bu işi yaparak biz de fındık hasadının yapılmasına katkıda bulunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler