CHP Trabzon'dan dershanelerin kapatılmasına tepki!

Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan, hükümetin dershanelerin kurumsal payının yüzde yirmi beşini oluşturan cemaat dershaneleri ile uğraşırken, bireysel yaşamlarını eğitim işine adamış, gerçek amacı her şeyden önce çocuğuna-ailesine haram olmayan lokma yedi

CHP Trabzon'dan dershanelerin kapatılmasına tepki!
Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan, hükümetin dershanelerin kurumsal payının yüzde yirmi beşini oluşturan cemaat dershaneleri ile uğraşırken, bireysel yaşamlarını eğitim işine adamış, gerçek amacı her şeyden önce çocuğuna-ailesine haram olmayan lokma yedirmek olan dershanecileri çok mağdur edecek bir kararlılık içinde olduğunu söyledi. 
 
Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında dershanelerin devletten ve hükümetten hiçbir destek istemediğini belirterek, “Dershane girişimcileri Öğretmen, sekreter, büro elemanı, hizmetli, kantinci, güvenlik elemanı çalıştırmakta maaşlarını, sigorta primlerini, kıdem tazminatlarını, Gelir ve Kurumlar Vergisi, Karma Değer Vergisi, ödemektedirler. Dershane sahipleri devlete yük olmamakta hem devleti yükten kurtarmakta hem de vergi vererek ülkenin kalkınmasına ve maliyesine katkıda bulunmaktadırlar. Dershaneler kapanırsa devlet çok zarar görecek, gelir kaybına uğrayacaktır. Sayın Başbakan girişim özgürlüğünü, insan hak ve hürriyetini engellemektedir. Dershanecilere yapılan bu tavır kabul edilemez. Sayın Başbakan dershaneleri dönüştürme aldatmacasından ve kapatma girişiminden vazgeçmelidir” İfadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler