Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bakanlığının gidişatı ve stratejileri, yaptıkları ve yapacakları hakkında üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin fikirlerinden istifade etmek istediklerini belirtti. Bakan Güllüce, Martı İstanbul O

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bakanlığının gidişatı ve stratejileri, yaptıkları ve yapacakları hakkında üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin fikirlerinden istifade etmek istediklerini belirtti.
 
Bakan Güllüce, Martı İstanbul Oteli'nde İstanbul'da çevre alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.
 
Güllüce, geçenlerde bir üniversite grubundan hocalarla oturup konuştuğunu, onların şehircilik ve çevre konusundaki düşüncelerini aldığını anlatarak, çevre konusunda uzman kişilerle görüşmenin faydalarına dikkati çekti.
 
Çevre konusunda üniversite hocalarının bilgilerinden istifade etmeye çalıştığını dile getiren Güllüce, "Bakanlığımızın gidişatı ve stratejileri, yaptıkları ve yapacakları hakkında üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin fikirlerinden istifade etmek istiyorum. Bugün de öyle olacak" dedi.
 
Bir gazetecinin Yalova'da kesilen ağaçlarla ilgili düşüncesini sorması üzerine Bakan Güllüce, "Olmaması lazım olan bir şey. Daha önce de yapılmış benzeri şeyler, fazla miktarda yapılmış. Vatandaşın bize ilettiğini söylüyorum. Cuma günü gece geldim Rize'den. Bugün ve yarın da hafta tatili biliyorsunuz. Aydınlığa çıkar konu pazartesi, salı günü" diye konuştu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir gazetecinin "Koza Altın İşletmesi'ne bakanlık tarafından ÇED raporu verilmesine rağmen Geçici Faaliyet Belgesi verilmemesini nasıl yorumluyorsunuz?" sorusunu Güllüce, "ÇED başka bir şey, Geçici Faaliyet Belgesi başka bir şey. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Sorunuzun içinde cevabı var zaten, ikisi farklı şeyler, aynı değil" diye cevapladı.
 
ÇED raporu verildikten sonra bir seneye yakın o kurumun o bölgede yaptığı çalışmaların incelendiğini ifade eden Güllüce, şöyle konuştu:
 
"Sadece ÇED raporu vermekle her şey bitmiş demek değil. 'ÇED'i alan firma istediğini yapabilir' demek değil. O bölgede siyanürden dolayı kanser hastası sayısının arttığını iddia edenler var. Çevreyi çok kötü kirlettiğini iddia edenler var. Biz bu iddialara tarafsız kalamayız. Tamam, faaliyet belgesini geçici almıştır. Faaliyete başladın, ama bak bunlar var. Sana 'bunları yapamazsın' dememiz için inceleme yapmamız lazım. Ne kadar sürer bu inceleme? Bu böyle kolay değil. O bölgede kaç kişi kanser olmuş, kaç bin aileye zarar verilmiş, toplumda kaç bin kişiyi etkilemiş, bunlara bakmak lazım. Sonuçta bakkal dükkanına çalışma ruhsatı verilmiyor. Siyanürle çalışan bir kurum var ortada. Etrafta da bir takım iddialar varsa işçiler ölmüşse hastanelere düşmüşse bu iddiaların araştırılması lazım. Bunlar da sabahtan akşama bir günde olmuyor. Belli bir inceleme zamanı var."
 
Bakan Güllüce'nin İstanbul'da çevre alanında faaliyet gösteren 34 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantı basına kapalı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel