Çelik ' 235 Öğretmen Atandı'

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, kente bu yıl 140'ı ana okulu, diğerleri ise branş öğretmenleri olmak üzere 235 öğretmen atandığını söyledi. Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Rize'de de 24 Eylül Perşembe günü başlayan 2009-2

Çelik ' 235 Öğretmen Atandı'
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, kente bu yıl 140'ı ana okulu, diğerleri ise branş öğretmenleri olmak üzere 235 öğretmen atandığını söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Rize'de de 24 Eylül Perşembe günü başlayan 2009-2010 eğitim öğretim yılında tüm kademelerdeki okullarda 67 bin 500 civarında öğrencinin ders başı yaptığını belirtti.

İlde okul öncesi eğitimde 11 anaokulu ve 250 ana sınıfında yaklaşık 6 bin, 124 ilköğretim okulunda yaklaşık 42 bin, orta öğretimde ise 55 okulda yaklaşık 19 bin 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ifade eden Çelik, ''İlimize bu yıl 140'ı ana okul, diğerleri ise branş öğretmenleri olmak üzere 235 öğretmen atandı. Branş öğretmenlerinden de ilimize sırasıyla en fazla sınıf öğretmeni, İngilizce, Türkçe ve matematik öğretmeni ataması yapıldı'' dedi.

Çelik, il genelinde önemli bir öğretmen açığı bulunmadığını, açık kalan kadroların ücretli öğretmenlik ile takviye edileceğini anlatarak, ''Bu yıl ilimizde 3 yeni okul eğitime açıldı. Bu okullarımız Gülbaharhatun Anaokulu, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile hayırsever bir iş adamı tarafından yeniden yaptırılan Rize Lisesidir. İkinci dönem ise fen lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan yeni binasına taşınacak'' diye konuştu.

Çelik, geçen yıl uygulamaya başlanan öğretmenlerin öğrencileri evlerinde ziyaret etme uygulamasını bu yıl da sürdüreceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Geçen yıl 48 bin öğrencimizi evinde ziyaret etmiştik. Uygulamadan oldukça güzel sonuçlar aldık. Uygulamayı bu yıl ve sonraki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz. Öğretmenlerimizin öğrencilerini geçen yıla göre değerlendirmeleri gerekir. Velilerimizin de okula giderek çocuklarının durumu ile ilgilenmeleri önem taşıyor. Öğrencilerimizi öğretmen, veli, öğrenci üçgeninde yapacağımız çalışmalarla başarılı kılacağız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel