Cazibe merkezi Trabzon

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Kalkınma Bakanlığı’nın bölgesel politika öncelikleri arasına giren 'Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' çerçevesinde Trabzon'a da destek sağlandığını kaydetti. Milletvekili Çiftci, hükümetin kamu yatırım politi

Cazibe merkezi Trabzon

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Kalkınma Bakanlığı’nın bölgesel politika öncelikleri arasına giren 'Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı' çerçevesinde Trabzon'a da destek sağlandığını kaydetti. 

Milletvekili Çiftci, hükümetin kamu yatırım politikasında büyüme ve çevrelerine hizmet verme potansiyeli yüksek metropolleşme eğilimi taşıyan Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Sivas, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon ve Van'dan oluşan 12 ilin, "Cazibe Merkezi Programı" içerisine yer aldığını söyledi. Çiftci, toplam 40 projeye destek vermeyi hedefleyen bakanlığın, şu ana kadar 22 projeyi hayata geçirdiğini ve projelere bugüne kadar 260 milyon TL aktarıldığını ifade etti. Fatih Çiftci, “GAP Bölge Kalkınma İdaresi’ne ek olarak Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) için teşkil edilen bölge kalkınma idareleri kurumsal kapasitelerini geliştirmekte, bölgelerine yönelik analiz ve planlama çalışmaları yürütmektedir.

Bölgesel kalkınma projeleri kapsamındaki yatırımlara yön vermek ve yatırım sürecini hızlandırmak üzere 2014-2018 dönemi için DAP, DOKAP, KOP Eylem Planları bölge kalkınma idareleri koordinasyonunda bölgelerdeki paydaşlarla birlikte hazırlanmış, aynı dönem için GAP Eylem Planı güncellenmiştir. GAP Eylem Planı kapsamında yatırımlara 2008-2013 döneminde toplam 22,4 milyar TL kaynak aktarılmış, 19,4 milyar TL harcama yapılmıştır. GAP Eylem Planı döneminde GAP Bölgesi yatırımlarının merkezi bütçe içindeki payı 2013 yılında yüzde 11,4 iken, 2014 yılında yüzde 10,1 olarak gerçekleşmiştir. Gelişmişlik farklarını azaltmak ve bölgelerarası göç dinamiklerini istikrarlı bir yapıya kavuşturmak için 2007 Yılı Programında Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında belirlenen 12 cazibe merkezinden (Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van) beşine (Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Şanlıurfa ve Van) 2013 yılı sonu itibarıyla birikimli olarak, yaklaşık 260 milyon TL tutarında ödenek aktarılmıştır. Programın uygulaması içinde geçen yıl toplam 90 milyon TL ödenek ayrılmıştır. Seçilen şehirlerin rekabet gücünü artırmaya dönük altyapı yatırımları gerçekleştirilmekte; şehirlerin tarihi ve kültürel varlıklarının ihyasına yönelik projeler uygulanmaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler