Çaykara Cinayetinde Tutuklama

TRABZON'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Ulucami Köyü'nde, kayınpederi, baldızı ve ikiz kayınbiraderleri ile bir çobanı kalaşnikof ile öldürdükten sonra firar eden, çete üyeliği ve gasptan sabıkalı Eyüp Terzi'ye, olayda yardım ettiği iddia edilen kişilerden Mus

Çaykara Cinayetinde Tutuklama

TRABZON'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Ulucami Köyü'nde, kayınpederi, baldızı ve ikiz kayınbiraderleri ile bir çobanı kalaşnikof ile öldürdükten sonra firar eden, çete üyeliği ve gasptan sabıkalı Eyüp Terzi'ye, olayda yardım ettiği iddia edilen kişilerden Mustafa Terzioğlu'nun Hatay'da iki gün önce polise teslim olduğu belirtildi.

Çaykara'nın Ulucami Köyü Kaban Mahallesi'nde, 11 Ağustos cumartesi sabahı saat 05.30 sıralarında meydana gelen olayda, eski hükümlü Eyüp Terzi, kapıyı kırarak girdiği evde 55 yaşındaki kayınpederi Muzaffer Gargar ile 26 yaşındaki kızı Yeter ve ikiz kardeşleri Murat ve 12 yaşındaki Metin ile kaçarken karşılaştığı 35 yaşındaki çoban Ali Güven'i kalaşnikof silahla öldürmüş, ardından firar etmişti.

Olay gününden bu yana Jandarma'nın Eyüp Terzi ve cinayette kendisine yardım ettiği iddia edilen Mustafa Terzioğlu, Cemali Taş ve Yaşar Hekimoğlu'nu arama çalışmaları sonuç vermezken, Mustafa Terzioğlu'nun, geçtiğimiz çarşamba günü Hatay'da polis ekiplerine teslim olduğu öğrenildi.

Polis tarafından Jandarma'ya teslim edilen ve Çaykara Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan Mustafa Terzioğlu, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Trabzon Bahçecik Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Mustafa Terzioğlu'nun ifadesinde, “Eyüp'ün cinayetleri neden işlediğini bilmiyorum. Olay sabahı beni aradı. Evin yanına gelmemi istedi. Gittiğimde, silah sesi duydum. Daha sonra gelip arabaya bindi. Arabada giderken yoldan geçen Ali Güven'e ateş etti. 'Ne yapıyorsun?' dedim, cevap vermedi. Daha sonra olay yerinden ayrılarak kırsalda saklandık. Ertesi gün de ayrıldık. Ben otostop yaparak Hatay'a gittim. Bana olayın nedenini anlatmadı. Sadece, 'Keşke planlayarak yapsaydım. Kaçışımız daha kolay olurdu' dedi. Cinayetleri iki silahla işledi'' dediği iddia edildi.

Mustafa Terzioğlu'nun yakalandığı ve tutuklandığı haberinin, köyde infial meydana gelmemesi için büyük bir titizlikle saklandığı da vurgulandı.Eyüp Terzi ve diğer iki kişinin aranmasına ise devam ediliyor


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel