Çay İhtisas Borsası kuruluyor

Kurulması planlanan Çay İhtisas Borsası'nın hukuki alt yapısını oluşturmak amacıyla çalışmalar başlatıldı.Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, bugüne kadar yurt dışı ve yurt içinde yapılan çalışmalar ve görüşmeler sonrasında ü

Çay İhtisas Borsası kuruluyor

Kurulması planlanan Çay İhtisas Borsası'nın hukuki alt yapısını oluşturmak amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, bugüne kadar yurt dışı ve yurt içinde yapılan çalışmalar ve görüşmeler sonrasında ülkemizde kurulması planlanan Çay İhtisas Borsası ve türevleri konusunda gereken kanun ve yönetmelikler için bir ekip oluşturduklarını açıkladı.

Mehmet Erdoğan, çayla ilgili ve bilgi sahibi kesimlerden oluşturulan 19 kişilik ekibin 7 Eylül'den itibaren her gün toplanmaya başladığını belirterek şunları söyledi:
“18 Eylül'e kadar 9 günde 30 saat toplanarak borsanın hukuki alt yapısının sağlıklı bir şekilde oluşturulması için yapılması gerekenler konusunda bir yandan görüş alış verişinde bulunurken, diğer yandan ekibin içerisindeki hukukçularda kanun ve yönetmeliklerin taslaklarını hazırlayacaklar. Komisyonun Türk çayının geleceğine yön verecek yasal düzenlemelerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için yararlı çalışmalar yapacağına inanıyorum.”
Komisyondan yer alan Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Başkanı Kemal Kahraman ise Türk çay sektöründe eksik olan yasal düzenlemeler ve ihtisas borsası konusundaki çalışmaların yararlı geçtiğini belirterek, “Çaykur tarafından hazırlanan Çay Kanunu Taslağı'nı incelerken, bu taslağın içinde Çay İhtisas Borsası'nın da konularak sektörle ilgili yasal düzenlemelerin bir kere de yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Oluşturulan çalışma kadrosu çay sektöründe bugüne kadarki en verimli çalışmaları yapıyor. Çalışmalarımızda önemli çay üreticileri olan Hindistan ve Srilanka'nın çay kanunlarından da yararlanıyoruz” dedi.

Çalışma kadrosunda Ulusal Çay Konseyi Başkanı Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Çay Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Rahmi Üstün, Rize TB Yönetim ve Meclis Başkanları, Çaykur yetkilileri, Ziraat Odaları temsilcileri, Eski Çaykur Genel Müdürü Tuncer Ergüven, çayla ilgili kuruluşların hukukçuları ile Srilanka Çay Ticaret Birliği temsilcisi Bryan Babtist, Hindistan Brokerlar Birliği Başkanı Amit Chowdouri de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel