Çay atığı organik gübre olacak!

Rize Valiliği Salonu'nda konuyla ilgili düzenlenen toplantıda çay fabrikası atıklarının organik gübreye dönüştürülmesi için yapılacaklar görüşüldü. Rize Valisi Kasım Esen'ın başkanlık yaptığı toplantıya ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Tarım İl Müdürlüğü,

Çay atığı organik gübre olacak!

Rize Valiliği Salonu'nda konuyla ilgili düzenlenen toplantıda çay fabrikası atıklarının organik gübreye dönüştürülmesi için yapılacaklar görüşüldü. Rize Valisi Kasım Esen'ın başkanlık yaptığı toplantıya ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Ticaret Borsası başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Toplantıda konuşan Rize Valisi Kasım Esen, “Amacımız evsel ve tarımsal atıkların organik atıkların yeniden değerlendirilmesi amacıyla kullanılacak yöntemlerden birisi de organik atıkların kompostlanarak Organik Gübre'ye dönüştürülmesidir. Çay atıklarının kompostlanarak organik gübreye dönüştürülmesi işi günümüzde değişik şekillerde yapabilmek mümkündür.

 Temelde Geleneksel Kompostlama Yöntemleri ve Hızlı Kompostlama Yöntemleri olarak iki temel gruba ayrılan bu yöntemler ile Çay atıklarının yanı sıra diğer atık türleri veya organik kökenli her türlü materyal organik gübre'ye dönüştürülebilmektedir” dedi.
Toplantıda konuyla ilgili bir birlik kurulması, bir arsa temin edilerek bina inşa edilmesi gibi öncü kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel