Çarşıbaşına mobese kuruldu

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine, modern bir Mobil Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kuruldu.Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğünce, suçların önlenmesi ve suça karışan kişilerin yakalanması amacıyla ilçe merkezinde kablosuz özelliği olan,  3 megapiksel HD görüntü ka

Çarşıbaşına mobese kuruldu

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine, modern bir Mobil Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kuruldu.

Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğünce, suçların önlenmesi ve suça karışan kişilerin yakalanması amacıyla ilçe merkezinde kablosuz özelliği olan,  3 megapiksel HD görüntü kalitesiyle kayıt yapan 16 kameranın bulunduğu MOBESE kuruldu. Geçmişe dönük kayıtların izlenebildiği, plaka okuma özelliği bulunan kamera sistemi sayesinde ilçenin girişi ve çıkışı ile merkezinin yanı sıra bazı köy yolları da kamera ile izlemeye alındı.

İlçe Emniyet Müdürü Baki Ayarman, yaptığı açıklamada, "Günümüz dünyasında artık suç türleri ve suç işleme metotları oldukça değişti. Giderek sanallaşan dünyada artık siber suçlar, dijital dolandırıcılar, virüslü yazılımları kullanan suçlular, teknolojiyi insanlık aleyhine kullanarak masum insanlarımızın canını yakmaktadır. Bu ortamda kolluk kuvvetleri, huzur ve asayişin tesisi için Anayasa ile güvence altına alınan tüm temel hak ve özgürlüklere dokunmadan ve hayatın doğal ritmini bozmadan gerekli önleyici tedbirleri almak zorundadır" dedi.

Suçlularla mücadelede teknolojinin de kullanılması gerektiğine işaret eden Ayarman, şöyle konuştu:

"Önleyici tedbirleri alırken teknolojiyi doğru kullanmak, masumları korumak, adaletin tesisi için doğru sistemi kurmak gerekmektedir. Bu hareket noktasıyla Çarşıbaşı ilçemizde kurduğumuz kamera sistemiyle sadece ilçemiz değil, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki kameralarımızla tüm komşu il ve ilçeler için çok faydalı bir adım atılmıştır. Kamera sistemimizle ilçemizin giriş ve çıkış noktaları, tüm köy yolları bağlantıları, kritik merkezi noktalar 24 saat izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Vatandaşımızın huzuru polisimizin gururudur"

Ayarman, sistemin ilçeye kurulmasında kendilerine yardımcı olan yetkililere de teşekkür etti.

aa_picture_20130915_621448_high.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler