Çarşıbaşı suyuna kavuştu

Çarşıbaşı'nda 13 köy ile 56 üniteyi kapsayan Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Bakım Onarım ve İşletme Birliği kuruldu.Yaklaşık 1 yıldır kuruluş çalışmaları Çarşıbaşı Kaymakamlığı tarafından yürütülen Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Bakım

Çarşıbaşı suyuna kavuştu

Çarşıbaşı'nda 13 köy ile 56 üniteyi kapsayan Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Bakım Onarım ve İşletme Birliği kuruldu.

Yaklaşık 1 yıldır kuruluş çalışmaları Çarşıbaşı Kaymakamlığı tarafından yürütülen Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Bakım Onarım ve İşletme Birliği, seçimler yapılarak faaliyete girdi.

Çarşıbaşı'na bağlı 13 köy ve 56 üniteyi kapsayan Çarşıbaşı Şahinli-Kavaklı Grup İçme Suyu Bakım Onarım ve İşletme Birliği ilk toplantısını Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği'nde yaptı.


Tek liste ile gidilen seçimlerde birliğin meclis başkanlığına aynı zamanda Muhtarlar Derneği Başkanı da olan Şahinli Köyü Muhtarı Yaşar Şimşak seçilirken, birlik başkanlığına Serpil Köyü Muhtarı Yusuf Yılmaz, birlik encümenliğine ise Yavuz Köyü Muhtarı Osman Kocaman, Şahinli Köyü Muhtarı Yaşar Şimşak, Çallı Köyü Muhtarı Müfit Yıldırım ve Yeniköy Muhtarı Osman Zengin seçildi.


Birlik Başkanı Yusuf Yılmaz, önemli bir görev üstlendiklerini belirterek, ''Özellikle kaçak suların önlenmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Birliğimize bir yer bulacağız. Eleman ve araç ihtiyaçlarımız var. Öncelikle aboneleri tespit edip birer sayaç takmalarını sağlayacağız.

Gerekirse sayaçları da biz tedarik edip ücreti karşılığında aboneye ulaşmasını sağlayacağız. Çünkü saat olmayınca, sayaç olmayınca adaletli bir dağıtım olmaz. Kaçak su çok olur. İsraf çok olur.

Allah'ın verdiği suyu paylaşımdaki haksızlık, gasp kadar önemli. O bakımdan herkes sayaç takacak. Bu suyu getirmek için çok uğraştık.

 Suya yönetim kurulu dışında kimse müdahale etmeyecek. Biz sularımız daima aksın, evlere huzur getirsin istiyoruz. İnşallah bunda başarılı oluruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler