Canalioğlu'ndan Hitler açıklaması

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanı, Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’ye, Başbakan Erdoğan tarafından yapılan ‘Hitler’ benzetmesinin, vatandaşların vicdanında onarılması zor yaralar açtığını söyledi.Canalio

Canalioğlu'ndan Hitler açıklaması

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanı, Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’ye, Başbakan Erdoğan tarafından yapılan ‘Hitler’ benzetmesinin, vatandaşların vicdanında onarılması zor yaralar açtığını söyledi.

Canalioğlu’nun açıklaması şöyle;

Bugün Cumhuriyetimizin temel değerleri; daha önce hiç görmediğimiz ve duymadığımız söylem ve eylemlerle sarsılmaktadır. Başbakanın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cephe arkadaşı İsmet İnönü’ye karşı yaptığı; bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak adını koymakta bile zorlandığımız son talihsiz açıklama; söz konusu söylemlerin son örneğidir.  Sayın Başbakan,  1. Dünya Savaşı ve Kafkas Cephesi’nde Kolordu Komutanı olarak Atatürk’le birlikte mücadele eden, Birinci ve İkinci İnönü muhaberelerinin başkumandanı İsmet Paşa’yı ‘Hitler’e benzetmesi, hiç kuşkusuz ki; hangi partiden olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın vicdanında onarılması zor yaralar açmıştır.

Kanaatimizce; Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Nisan 1921 günü İsmet Paşa’ya çektiği telgraf, Sayın Başbakanın ‘Hitler’ benzetmesine verilecek en güzel cevaptır: “Bütün dünya tarihinde, sizin İnönü Meydan Muharebeleri’nde üzerinize yüklendiğiniz görev kadar ağır bir görev yüklenmiş komutanlar pek azdır. Milletimizin istiklâl ve varlığı, dâhice idareniz altında görevlerini şerefle yapan komuta ve silâh arkadaşlarının kalbine ve vatanseverliğine büyük bir güvenle dayanıyordu. Siz orada yalnız düşmanı değil. Milletin makûs talihini de yendiniz.”

Sayın Başbakan’a soruyorum… İlkokulda öğretmenlerinden Kurtuluş Savaşını dinleyen öğrenciler bir gün, ‘’Öğretmenim Milletin makus talihini yenen kumandanımız İsmet Paşa’nın, diktatör Hitler’le benzerliği nedir diye sorarsa, o öğretmenler öğrencilerine ne cevap vereceklerdir? O öğretmenlerin yüzleri kızarmayacak mıdır?

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün kalbine ve vatanseverliğine güvendiği, İsmet Paşa’yı diktatör ‘Hitler’e benzeterek; bu ülkenin evlatlarının yüreğine acı vermekten ve ülkesinin başkumandanını ‘Hitler’e benzeten ilk başbakan olarak, dünyada bir ilke imza atmaktan başka, neyi başardınız?

 

Unutmayınız ki Sayın Başbakan, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve onların silah arkadaşları olmasaydı, bugün hiçbirimiz var olmayacaktık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel