Canalioğlu salonu terk etti

Kadakal'da Lokantalar Odası'nın düzenlediği ustalık belge töreninde eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. Eğitim törenine Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Defterdar A.Kenan Karadeniz, AK Parti İl

Canalioğlu salonu terk etti

Kadakal'da Lokantalar Odası'nın düzenlediği ustalık belge töreninde eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

Eğitim törenine Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Defterdar A.Kenan Karadeniz, AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Belediye Başkan adayı Orhan Gümrükçüoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu, konuşmasında esnaflığın zor bir iş olduğunu belirterek, esnaflık üzerine bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Orhan Gümrükçüoğlu kürsüye çıktı ve özgeçmişini anlatırken, belediye başkanı Canalioğlu, “Burada resmen siyaset yapılıyor. Adam o köyde doğdum, burada görev yaptım' diyor. Oysa biz buraya bunun için gelmedik” diyerek salonu terk etti.

Canalioğlu'nu ikna edemeyen Kadakal ise, tekrar kürsüye çıkarak, “Ben bütün siyasi partilere davetiye gönderdim. Ancak görüyoruz ki hala demokrasiyi içimize sindiremedik. Biz belediye başkanımızı iki sıfatla buraya çağırdık. Kendisi aynı zamanda belediye başkan adayıdır da. Ben sizden belediye meclis üyesi sıfatıyla özür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ustalık belgesi alanlara belgeleri takdim edildi. Kep takma ve aşçılık meslek yemini yapıldı.

TRABZONLU OLDUĞUNU İSPAT ETMEYE ÇALIŞTI

Salonu terk eden Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu haber61'e yaptığı açıklamada, “Bu sivil toplum kuruluşu olan Lokantacılar Odası Başkanlığınca düzenlenen resmi bir törendi, ve bu törende belgeler verilecek ve kep giydirilecekti. Oda başkanlığınca davet edildik ve biz de törene gittik. Orada yapılan protokol konuşmasında Lokantacılar Odası Başkanı Kadakal konuştu, Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu konuştu, ben konuştum. Benden sonra aday adayı vardı. Aday adayına söz verdiler. Burada öncelikle bir protokol hatası var. Bu gibi toplantılarda en son oradaki resmi yetkili konuşur. Belediye Başkanı varsa o konuşur, Vali varsa o konuşur. Orada tam tersi belediye başkanından sonra aday adayı arkadaşımızı çağırdılar. Ben onun konuşmasına tepki göstermiyorum. Etik olarak konuşamaz. Diyelim ki Saadet Partisi adayı gelseydi ne olacaktı, orası siyasi bir alan değil, resmi bir oda toplantısı. Geçmişte 2004 yılında bu gibi toplantılara katıldığımızda hiç bize konuşma vermediler. Oradaki en yetkiler konuştu. Biz de dinledik. Burada siyaset karıştırılmaya çalışıldı.

Protokol hatası yapılmıştır. Altını çiziyorum. Bizim aday adayının konuşmasına tepkimiz yok, aday konuşsun ama en son belediye başkanı konuşur. Vali bey de katılmadığına göre. Kapanması ve ödül törenine geçilmesi gerekirdi. Lokantacılar Odası Başkanı Kemal Kadakal'a yapmış olduğu bu hareketten dolayı tepkimi koydum. Çünkü ben Trabzon'u temsil ediyorum. Devlette Osmanlı geleneği vardır, Türkiye Cumhuriyeti geleneği vardır. Her şey olması gerektiği gibi olması gerekiyor. Çıkan aday da kendisini tanıtıyor. O da ayrı bir konu tabi. 'Ben şurada doğdum, burada doğdum' diyor. Oysa bu gibi şeylerde esnaf hakkında konuşması gerekir ve topluma mesaj vermesi gerekir. Trabzonlu olduğunu ispat etmeye çalışıyor. Onu hiç dikkate almıyorum. Benim tepkim oda başkanınadır. Ben belediye başkanıyım. Halkım adına bu temsili yapmam gerekiyor. O temsil de bir aksama olursa halkım adına tepkimi koyarım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel