Canalioğlu mahkemeye çıkacak

Başkan ve diğer sanıklar hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'görevi kötüye kullanmaktan' 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyor. Trabzon Belediyesi tarafından 3 yıl önce sayaç ihalesi verilen EŞKOM Bilgisayar'ın iş deneyim belgesinin sahte olduğunun o

Canalioğlu mahkemeye çıkacak
Başkan ve diğer sanıklar hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'görevi kötüye kullanmaktan' 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyor.

Trabzon Belediyesi tarafından 3 yıl önce sayaç ihalesi verilen EŞKOM Bilgisayar'ın iş deneyim belgesinin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine Belediye Başkanı ve Komisyon Üyeleri hakkında yargılamada 3. duruşma yarın Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Savcı, sanıklar hakkında ihaleye fesat karıştırmak, sahte belgeye seyirci kalmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istiyor. Bundan önceki iki duruşmaya katılmayan Başkan Canalioğlu'nun yarınki duruşmaya katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

Trabzon Belediyesi tarafından yaklaşık 3 yıl önce su sayaçlarının okunması ihalesini kazanan Eşkom Bilgisayar'ın kullandığı iş deneyim belgesinin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine haklarında yargılama izni verilen Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Raportör Kemal Akçay, İhale Komisyonu Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Erdem, İhale Komisyonu Üyeleri Hesap İşleri Müdürü Hüseyin Selcik, eski Emlak ve İstimlak Müdürü Yusuf Boğuşlu, Gelir Müdürü Salih Kudaş ve Fen İşleri Müdürlüğü Mühendisi Erol İskender'in yargılanması sürüyor.

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklar hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak', 'sahte belgeye seyirci kalmak' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyor.

Bilindiği gibi, Trabzon Belediyesi'nin su sayaç okuma işlerini Elsan Şirketi yürütüyordu. 17 Ocak 2005'de yapılan ihaleye hem Elsan hem de Eşkom Bilgisayar girdi. İhaleyi Eşkom Bilgisayar kazandı.

Trabzon Belediyesi Denetim Komisyonu, 2005 yılı raporunda, Eşkom Bilgisayar'ın su sayaç okuma ihalesini kazandığında gösterdiği Mardin Belediyesi'nden aldığı 'iş deneyim belgesi'nin sahte olduğunu ortaya çıkardı.

Denetim Komisyonu, belediyeye ihalenin iptal edilmesini ve sorumlular hakkında işlem yapılması yönünde yazı gönderdi ancak herhangi bir soruşturma açılmadı. Bu gelişmeler üzerine Trabzon Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı İsmail Kemerkaya, ihalenin iptali istemiyle Kamu İhale Kurumu'na başvurdu.

Kamu İhale Kurumu, Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin de kararı doğrultusunda şu kararı almıştı: "7.01.2005 tarihinde yapılan ihalenin iptaline, sahte deneyim belgesiyle ihaleyi kazanan Eşkom Bilgisayar, bu belgeyi hazırlayıp düzenleyen ve işleme koyanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına, İhale Komisyonu ile Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu için gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla da İçişleri Bakanlığı'na dosyanın gönderilmesine karar verilmiştir."

İçişleri Bakanlığı da, Kamu İhale Kurumu'nun talebini yerinde bularak dosyayı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Başsavcılık, Mardin Belediyesi'nden sahte iş deneyim belgesi temin etmek suretiyle ihaleye fesat karıştırıldığı ve buna seyirci kalındığı gerekçesiyle Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, göreve geldikten sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. Canalioğlu'yla birlikte Eşkom Bilgisayar'ın iş deneyim belgesinin sahte olmadığını belirten Raportör Kemal Akçay, İhale Komisyonu Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Erdem, İhale Komisyonu Üyeleri Hesap İşleri Müdürü Hüseyin Selcik, eski Emlak ve İstimlak Müdürü Yusuf Boğuşlu, Gelir Müdürü Salih Kudaş ve Fen İşleri Müdürlüğü Mühendisi Erol İskender de, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'sahte belgeye seyirci kalmak' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından yargılanıyor.

Sanıklar hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyor. Davanın ilk duruşması Mayıs, ikinci duruşması ise Haziran ayında yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel