Canalioğlu duyarlılık bekliyor

Canalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi'nin daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre anlayışıyla çeşitli kampanyalar düzenleyerek vatandaşları bilinçlendirme ve çevreye karşı duyarlı olmayı amaçladığını belirtti. Bu amaç doğrultusunda atık

Canalioğlu duyarlılık bekliyor

Canalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi'nin daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre anlayışıyla çeşitli kampanyalar düzenleyerek vatandaşları bilinçlendirme ve çevreye karşı duyarlı olmayı amaçladığını belirtti.

Bu amaç doğrultusunda atık pil toplama kampanyası başlatıldığını ifade eden Canalioğlu, kampanya çerçevesinde daha önce okullara ve muhtarlıklara dağıtılan atık pil toplama kutularının şimdi ise pil tüketilen iş yerlerine dağıtıldığını vurguladı.

Canalioğlu, amacın doğaya bırakılmadan toplanıp geri kazanımı sağlamak olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''İkinci olarak ise bitkisel yağ atıklarını toplama kampanyası başlattık. Bu amaç doğrultusunda da belediye Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü daha önce dağıttığı atık yağ kutularının iş yerlerince doldurulup doldurulmadığı denetlendi. Zabıta ile ortaklaşa yapılan denetimlerde 45 tatlı imalatçısı gezilerek özellikle tulumba tatlısı imalatında kullanılan yağın birden fazla kullanılmasını önleyerek insan sağlığını korumayı amaçlamaktadır.

Trabzon Belediyesi 2006 yılında, bitkisel atık yağ üreten 250 işletmenin Çevre ve Orman Bakanlığından lisanslı toplama ve geri kazanım firmalarıyla sözleşme yapmış olup, o tarihten bugüne kadar Trabzon merkezden 22 bin 778 kilogram bitkisel atık yağ toplatılmıştır. Çevre faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Kampanyaların başında eğitim gelmektedir.

Okullarda başlattığımız çalışmaları daha sonra halk düzeyinde de başlattık. Özellikle atık pillerin ve atık bitkisel yağların toplanması konusunda vatandaşlarımızın ve esnafımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler