Cami Avlusunda Define Avı

Gümüşhane'nin Hasanbey Mahallesi, Daltaban Semti'nde bulunan Sadullah Efendi Camii avlusunda, 3 kişi tarafından define aramak amacıyla kazı çalışması başlatıldı.Reşit Dabağ (74), İbrahim Öztürk (57) ve Halit Köprülü (65) tarafından Gümüşhane Belediyesi'nd

Cami Avlusunda Define Avı

Gümüşhane'nin Hasanbey Mahallesi, Daltaban Semti'nde bulunan Sadullah Efendi Camii avlusunda, 3 kişi tarafından define aramak amacıyla kazı çalışması başlatıldı.

Reşit Dabağ (74), İbrahim Öztürk (57) ve Halit Köprülü (65) tarafından Gümüşhane Belediyesi'nden kiralanan iş makinesi ile 100 metrekarelik alanda define aramak amacıyla başlatılan kazı çalışmasında ilk günkü çalışmalar sona erdi.

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Sadullah Efendi Camisi'nde define kazısı yapmak isteyen Halit Köprülü adına 27.01.1984 gün ve 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Define Arama Yönetmeliği"nin ilgili
maddeleri uyarınca 05.09.2007 tarih ve 1034 sayılı define arama ruhsatı düzenlendiği, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan ruhsat sonrası 10.09.2007 tarihinde define aramaya başlanılacağı, kazıya nezaret ve kazı başkanlığı yapmak üzere Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeolog Ali İhsan Kartal'ın görevlendirildiği belirtildi.

Kazı sırasında Gümüşhane Valiliği tarafından birer Maliye ve İçişleri Bakanlığı temsilcisinin, alanın emniyeti için ise il emniyet müdürlüğünden 4 polis memurunun görevlendirildiği belirtildi. Reşit Dabağ, İbrahim Öztürk ve Halit Köprülü Gümüşhane Belediyesi'ne kiraladıkları araç ile ilk gün çalışmalarına başladı. 100 metrekarelik alanda yapılacak olan çalışmanın birinci gününde herhangi bir defineye ulaşılamazken, çalışmalara ara verildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Halit Köprülü "Define aramak için gerekli olan tüm yazışmaları tamamladık. Anıtlar Trabzon Bölge Müdürlüğü'nden alınan izin doğrultusunda ve Gümüşhane Belediyesi Meclisi'nden çıkan onayla kazı çalışmalarına başladık. Gümüşhane Belediyesi'ne ait iş makinesini 3 günlüğüne kiraladık. 100 metrekarelik alanda derinliği 7 metreyi bulan alanda kazı çalışmasını sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler