Çakırgöl Kurumaya Başladı

Çakırgöl Dağı'nın kuzey eteklerinde, denizden 2 bin 504 metre yükseklikte yer alan Çakırgöl kuruyor.Gümüşhane ili sınırları içinde yer alan ve yayla turizmine büyük etkisi bulunan Çakırgöl, kuraklık dolayısıyla gün geçtikçe küçülüyor.Yetkililer, yaklaşık

Çakırgöl Kurumaya Başladı

Çakırgöl Dağı'nın kuzey eteklerinde, denizden 2 bin 504 metre yükseklikte yer alan Çakırgöl kuruyor.

Gümüşhane ili sınırları içinde yer alan ve yayla turizmine büyük etkisi bulunan Çakırgöl, kuraklık dolayısıyla gün geçtikçe küçülüyor.

Yetkililer, yaklaşık iki yıl öncesine kadar çevresindeki istinat duvarından taşan gölün, kuraklık nedeniyle küçülmeye başladığını belirtti.

İstinat duvarından içeriye doğru metrelerce küçülen Çakırgöl'ün bir süre önce yapılan incelemelere göre çevresinin bin 160 metre, boyunun ise kimi yerlerde değişik olmasına karşın 250 metre arasında değişen bir yükseltide olduğu, derinliğinin ise yer yer 15 metreyi bulduğu öğrenildi.

Çakırgöl'e 8 su kaynağının küçük çağlayanlar biçiminde döküldüğü, ancak yaşanan kuraklık dolayısıyla çağlayanların gölü artık besleyemediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler