Çakıcı'ya şarkı yaptı

“Yamali” ve “Foşa Delikanlısı” parçalarıyla iyi bir çıkış yakalayan Trabzonlu sanatçı Seyfettin Çakıral, haber61.net'e çok özel açıklamalarda bulundu.Seyfettin Çakıral, Trabzon kamuoyuna mesajlar verdi. Yerel medyada kendisine yer verilmediğinden dolayı k

Çakıcı'ya şarkı yaptı


“Yamali” ve “Foşa Delikanlısı” parçalarıyla iyi bir çıkış yakalayan Trabzonlu sanatçı Seyfettin Çakıral, haber61.net'e çok özel açıklamalarda bulundu.

Seyfettin Çakıral, Trabzon kamuoyuna mesajlar verdi. Yerel medyada kendisine yer verilmediğinden dolayı kırgın olduğunu söyledi.

“Foşa Delikanlı”sı “Yamali” parçalarının ilginç hikayesini anlattı, Trabzonspor kongresi ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte söz yöresel sanatçı olmaktan çıkan tüm Türkiye'ye mal olan Seyfettin Çakıral'a sözü bırakıyoruz.

Öncelikle şuan yeni bir kaset çalışmanız var mı?

“Yeni bir kaset çalışmamam var. 4-5 ay sonra yeni kasetimi piyasaya çıkacak.
Bu kasetimde de çok güzel parçalar var. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layık, onun için de kaliteli güzel şarkılar üretmenin peşindeyiz. Bu kasetim daha profesyonel olacak, “yamalı” kasetinin üstüne çıkmam gerekiyor, bu kasetimde yakaladığım çıkışlın daha da üstüne çıkmayı hedefliyorum”

“Yamali” parçasının hikayesi var mı, var ise bunun hikayesini anlatır mısınız?

“Yamali parçası çok iyi bir çıkış yakaladım. Yamali parçasını 1983'te evlenmeden önce yazmıştım. Esas onun müziği Sürmene Çamburnu'na aittir. Birileri ortaya çıkarak sahiplenmeye çalıştı. Bu halkın türküsüdür. Kültür Bakanlığı'nda, Mesam'da bu parçanın bana ait olduğu görünüyor. Bu aşamadan sonra da mutlaka yapacağım yeni müziklerle “yamali'nin üstüne çıkmam gerekiyor, daha iyi eserler üretmeliyiz”

Bir de Foşa delikanlısı diye bir parçanız var, bu parçayı kime yazdınız?

Foşa delikanlısı parçasıyla bir mesaj vermeye çalıştım. Bu mesajında alındığına inanıyorum, Trabzon'un Arsin İlçesi Foşa'dan (Fındıklı'dan) kim çıktı. Hepimizin ve benim de çok sevdiğim Alaattin Çakıcı ağabeyimiz çıktı. Bu parçayı da Alaattin ağabeyime yazdım”

Biraz da müzik dışında spor konuşalım, Trabzonspor'un kongresine çok az bir süre kaldı. Siz bu kongreyi nasıl görüyorsunuz?

Trabzonspor'a Allah hayırlısını nasip etsin. Benim hiç ümidim yok. Adaylar daha netleşmedi. Ben de kongre üyesiyim, hatta kongrede oy kullanacağım, aynı akşam Fransa'ya gitmem lazım. Şuan için adaylığını açıklayanlar beni tatmin etmiyor. Bir kere işi iyi bileceksin ,ekonomik anlamda da güçlü olacaksın. Sadri Şener'in adaylığına çok sevindim. Listesinin de Sadri Şener Trabzonspor'u çok daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum.

Trabzon kamuoyuna haber61.net aracılığıyla bir gündem oluşturun, Trabzon'da yerel medya gerçek sanatçısına sahip çıkmıyor. Ben bu konuda çok rahatsızım.Trabzonspor'a bir türkü yaptım. Bordo mavi Trabzonspor türküm var. Avni Aker'de her maç öncesi çalınıyor. Biz her şeye rağmen yöremizi unutmuyoruz ve yöremiz için çalışıyoruz. 5 albüm yaptım, 43 yaşına geldim. Futboldan gelme bir sanatçıyım, 2 tane çocuğum üniversitede okuyor. Karadeniz öyle çok sanatçı yetiştirmiyor. Bir Volkan Konak, bir Fuat Saka, ağabeyimiz var. Sanatçılarımızın kıymetini bilelim. Bu sanatçılarımızın zaten tarzları farklı. Biz otantik müzik yapıyoruz. Hiçbir ücret almadan gecelere katılıyorum ama gazetelerde bir satır ismimiz geçmiyor. Bu da son derece beni üzüyor.

Haber61.net olarak sizlere bana bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum, haberlerinizi yakından takip eden bir kişi olarak sizleri çok başarılı buluyorum, Trabzon'un ve Karadeniz'in adete sesi ve kulağı oluyorsunuz. Sizleri tekrar kutluyorum.

selahattinaydinli@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler