Bülbül Deresi Islah Ediliyor

Ordu'da şehri ikiye bölercesine akan, halk arasında yıllarca 'kanalizasyonlu dere' olarak anılan, 1940'lı yıllarda tek parti döneminde eli ayağı tutan tüm erkeklerin temizliği için zorla çalıştırıldığı, çalışmaya katılmayanın para cezası ödediği ve her aş

Bülbül Deresi Islah Ediliyor

Ordu'da şehri ikiye bölercesine akan, halk arasında yıllarca 'kanalizasyonlu dere' olarak anılan, 1940'lı yıllarda tek parti döneminde eli ayağı tutan tüm erkeklerin temizliği için zorla çalıştırıldığı, çalışmaya katılmayanın para cezası ödediği ve her aşırı yağmurda su baskınlarına uğrayan Bülbül Deresi, Ordu Belediyesi'nin sıkı çalışması sayesinde ıslah ediliyor.

Bülbül Deresi'ni ıslah çalışmasına kendi imkanlarıyla mart ayında başlayan Ordu Belediyesi, ilk etapta zemini dereye akan tüm kanalizasyonları temizleyerek şehir şebekesine bağladı.

Dere zeminini betonlayan, Köprübaşı mevkisine mini şelale yaparak derenin cazibesini arttıran Belediye, sahil yolu mevkisindeki bölümü de fıskiyelerle ve ışık oyunlarıyla donattı. Dere boyunca duvarları sıvayan ve taşlı resimlerle donatan, korkulukları yenileyen Belediye, çalışmaları eylül ayında tamamlamayı hedefliyor.


Ordu Belediyesi'nin, Bülbül Deresi'ndeki çalışmalar için 410 bin YTL harcayacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler