Böyle dolandırıcılık görülmedi

Trabzon'un Of ilçesinde esnaflık yapan kişinin adı ve vatandaşlık numarası, hiç gitmediği Sakarya'da bir kişi tarafından banka şubesinde dolandırıcılık amaçlı havale işleminde kullanıldı.Rize'nin Kalkandere ilçesi nüfusuna kayıtlı Kenan Yılmaz, AA muhabir

Böyle dolandırıcılık görülmedi

Trabzon'un Of ilçesinde esnaflık yapan kişinin adı ve vatandaşlık numarası, hiç gitmediği Sakarya'da bir kişi tarafından banka şubesinde dolandırıcılık amaçlı havale işleminde kullanıldı.

Rize'nin Kalkandere ilçesi nüfusuna kayıtlı Kenan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gün önce kendisini Sakarya'dan arayan polisin, hakkında dolandırıcılık iddiası bulunduğunu söylediğini belirtti.

Bunun üzerine yaptığı araştırmada kendisinin adını ve vatandaşlık numarasını kullanan kişinin, internet üzerinden bir otomobili satılığa çıkardığını, ilanı gören Sakarya'daki T.D'nin de ilanda verilen numaradan bu kişiyle iletişim kurarak otomobile talip olduğunu öğrendiğini söyledi.

Otomobili satan kişinin kapora istemesi üzerine, T.D'nin Erenler ilçesindeki bir banka şubesine havale yaptığının kendisine iletildiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
''T.D, kendisine verilen benim adım ve vatandaşlık numarama otomobil için havale yapmış. Bir süre sonra paranın bankadan alınmasının ardından T.D, otomobili almak için söz konusu kişiyi telefonla aramış ancak telefon kapalı olduğu için ulaşamamış. Aradan geçen birkaç günü içinde sürekli bu numarayı arayan T.D, bir daha bu kişiye ulaşamayınca dolandırıldığını anlamış ve polise suç duyurusunda bulunmuş. Polis de havale yapılan isim ve vatandaşlık numarasından yola çıkarak bana ulaştı.''

-''OF'TA OLDUĞUMU POLİSE KANITLADIM''-

Hayatında Sakarya'ya hiç gitmediğini, böyle bir olaya da karışmadığını savunan Yılmaz, şunları kaydetti:
''Benim adımı ve vatandaşlık numaramı kullanan bir kişi dolandırıcılık yapmış. Bu gelişmeler üzerine Of ilçesinde hesabım olan bankadan para hareketleriyle ilgili yazı çıkarttım. Hesap hareketlerinde böyle bir para girişi veya çekilmesi yok. Söz konusu tarihte Of ilçesinde olduğumu da polise kanıtladım. Savcılığa durumu bildirerek, dolandırıcılık yapan kişiden şikayetçi oldum. Epey uğraştım ama şu ana kadar bana yansıyan başka bir olay olmadı. Ama benim adıma başka suçlar da işlenmiş olabilir. Bu konuda endişe duyuyorum.''

Yılmaz, kendisinin de aynı bankada hesabı bulunduğunu, bu nedenle kendisi adına yapılan bu işlemde cep telefonuna bilgi gelmesi gerektiğini kaydederek, ''Bunun yanı sıra havale yapılan para teslim edilirken kişiye kimlik sorulmalıydı. Bankanın bu işlemde gerekli itinayı göstermediğini düşünüyorum. Banka hakkında dolandırıcılık olayına karıştırıldığım için manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler