Boksörlerimize Haksızlık Yapıldı

Trabzon'daki spor kulüplerinden Hedef Boks Spor Kulübü'nün lisanslı sporcuları Abdülkadir Köroğlu ile Çetin Özdemir'in, eleme yapılmadan ABD'de yapılacak dünya şampiyonası için milli takım kadrosuna alınmadıkları iddia edildi.Konuyla ilgili kulüp merkezin

Boksörlerimize Haksızlık Yapıldı

Trabzon'daki spor kulüplerinden Hedef Boks Spor Kulübü'nün lisanslı sporcuları Abdülkadir Köroğlu ile Çetin Özdemir'in, eleme yapılmadan ABD'de yapılacak dünya şampiyonası için milli takım kadrosuna alınmadıkları iddia edildi.

Konuyla ilgili kulüp merkezinde basın toplantısı düzenleyen kulüp başkanı Mustafa Tosun, başarılı sporculara kulüp olarak sahip çıktıklarını, amatör sporcuların da bu tür desteklerle var olabileceğini söyledi.

Başarılarıyla her zaman gurur duydukları boksörleri Köroğlu ile Özdemir'in, ekim ayı sonunda ABD'de yapılacak olan dünya şampiyonası ve 2008'deki olimpiyatlara hazırlanmak için milli takım kampında olduklarını, buradaki başarılarıyla göz doldurduklarını belirten Tosun, ''Ancak boksörlerimiz, rakiplerine göre çok üstün oldukları herkesçe bilinen sporcularımız, ABD'de yapılacak dünya şampiyonası için milli takım listesine alınmamışlardır'' dedi.
Bireysel spor dallarında, seçme yapılarak başarılı sporcuların takıma alınmasının gelenek olduğunu ifade eden Tosun, şöyle devam etti:

''Usul budur, spor ahlakı budur. Boks Federasyonu, seçme müsabakaları yapmadan hangi kriterlerle takımı oluşturmuştur. Bunun sorgulanmasını istiyoruz. Federasyonun açıklama yapmasını bekliyoruz. Sporcularımız haksızlığa uğramıştır. Başarıları kıskanılmıştır. Basit kişisel hesaplar adına genç yeteneklerimizin gururları ile oynanmıştır. Yoksa sporcularımızın kimlik bilgilerinde Trabzon yazması mı buna neden olmuştur?''

Konuyu ilgili makamlara taşıdıklarını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile federasyona yazı yazdıklarını dile getiren Tosun, ''Ahbap çavuş ilişkileri ile milli takımın oluşturulmaması gerektiğini haykıracağız. Bu haksızlığı kınıyoruz. Federasyonun taraflı uygulamasını ilgililere ve kamuoyuna şikayet ediyoruz'' diye konuştu.

-''KARAR, OLİMPİYAT HAYALLERİNİ BİTİRDİ''-

Kulüp antrenörü Nazım Dalkıran ise her sporcunun hayalinde olimpiyatlarda yarışmanın olduğunu vurgulayarak, ''Dünya şampiyonasında başarılı olan ilk 8 sporcu, direkt olarak 2008'deki olimpiyatlara katılacak. Bu yapılan haksızlık, sporcularımızın olimpiyat hayallerini de bitirmiştir'' dedi.
Sporcularından Köroğlu'nun, federasyon başkanı Halil Caner Doğaneli ile görüştüğünü ifade eden Dalkıran, ''Caner Doğaneli, Köroğlu'ndan 64 kiloda yarışmasını istedi. Bunun üzerine 69 kilo olan Köroğlu, iki haftada 6 kilo vererek 63 kiloya kadar düştü. Her şey istendiği gibi, federasyonun istediği gibi giderken yapılan bu uygulama bizleri derinden yaralamıştır. Bu bir skandaldır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler