Bize Manisa'da Trabzon

Manisa Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle 1-11 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen 2. Hemşeri Dernekleri Festivaline bu yıl Trabzon damgasını vurdu. Manisa Trabzon Derneklerinin organizesiyle gerçekleşen Trabzon gecesine katılanlar büyük coşku ya

Bize Manisa'da Trabzon

Manisa Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle 1-11 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen 2. Hemşeri Dernekleri Festivaline bu yıl Trabzon damgasını vurdu. Manisa Trabzon Derneklerinin organizesiyle gerçekleşen Trabzon gecesine katılanlar büyük coşku yaşadı.

TRABZON BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen geceye Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Trabzonlular Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kazaz, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar İzci, Bitlisliler Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Necip Bayram ile dernek başkanları ve Manisalılar katıldı. Gece, Trabzonlular Derneği'ne bağlı halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

İsmail Türüt konseri ile devam eden gecenin sonunda bir konuşma yapan  Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kazaz, bu organizeye katkı ve desteklerinden dolayı Trabzon Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’a teşekkür etti. Manisa’da ve Ege’de yaşayan bir çok Trabzonlu hemşerileri ile 1 yıl önce kurulan bu dernek sayesinde ulaşacaklarını paylaşım ve dayanışma noktasında daha çok kaynaşacaklarını söyleyen Doç.Dr.Kazaz önümüzdeki yıllarda bu festivali Ankara ve İstanbul’daki gibi daha geniş kitlelere ulaştıracağız dedi.

FESTİVALA KATILIM SAĞLAYAN DERNEKLER

1-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Manisa Hemşeri Dernekleri Buluşmasına şu dernekler katılım gösterdi: Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ahlat Sosyal Dayanışma Kültür Derneği, Akhisar Erzurumlular ve Erzurum'u Sevenler Kültür ve Dayanışma Derneği,  Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Eskişehir İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği,Kağızman ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği, Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Manisa Kafkas Derneği,Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Eğitim, Spor ve Turizm Derneği, Trabzonlular Derneği, Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Spor ve Turizm Derneği.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel