“Biz aç durmuş insanlarız”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Seyyah Sağıroğlu, kendisi hakkında bazı iddialarda bulunan Şehit Aileleri Derneği Trabzon Şube Başkanı İsmail Karaca’ya yanıt verdi. Seyyah Sağıroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Seyyah

“Biz aç durmuş insanlarız”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Seyyah Sağıroğlu, kendisi hakkında bazı iddialarda bulunan Şehit Aileleri Derneği Trabzon Şube Başkanı İsmail Karaca’ya yanıt verdi.

Seyyah Sağıroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Seyyah Sağıroğlu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Doğu Karadeniz Bölge Başkanıyım. Kendim Kıbrıs gazisiyim. Geçen sene 2009’un 11’inci ayın 9’unda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin Trabzon Şube binasının açılış töreni var. Ayın 7’siydi derneğe şehit ailelerinden bir arkadaş geldi. ‘Bir yürüyüş yapacağız bize destek’ verin dediklerinde biz arkadaşımıza iyi bir şey olur, kalabalık toplayabilirsen güzel bir şey olur. Ama biz sana destek veremeyiz. Çünkü biz açılışta gelecek olan misafirlerimizi ağırlamakla meşgulüz. Şimdi vali beyin yanından geliyoruz. Tugay’a gideceğiz, bazı kamu kurumlarını gezeceğiz. Çünkü gelecek olan misafirler Türkiye çapında yüz kişi. Bunları yatırmaya, yedirmeye, gezdirmeye bize araç ve yatakhane lazım. Biz bu konuyla ilgilenirken, yürüyüş konusunu araya sokamayız. Bununla meşgul olamayız. Ama sizler yürüyün biz sizlerin arkanızdayız dedik. Bunun haricinde hiçbir laf söylenmemiştir. Vali beyin (Recep Kızılcık) adı geçmemiştir. Zaten vali bey ogünlerde yeni gelmişti görevine. Daha masasına bile oturmamıştı. Yemek konusu geçmemiştir. Şehitleri o benim kadar düşünemez. O şehit benim kucağımda ölmüştür. Sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi şehitlerin bütün muamelesinde yazışmalarında kapımız açıktır. Hala daha bu sene 21 tane işlerini yaptık. Gelirler vekaleten bir işleri olur burada yazarlar gönderirler. Hiçbir şeyde talep etmeyiz onlardan. Bizim kapımız her zaman açıktır ve kapatmış da değiliz. Onların dernekleri var mıdır yok mudur onu da bilmiyorum. Gelirler buraya. Bizler Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Giresun Trabzon olmak üzere 6 ili temsil ediyoruz. Kurtuluş gazileri maalesef kalmadı. Kore Gazileri, Kıbrıs gazileri “Muharip Gazi” olarak temsil etmekteyiz. Yani bu arkadaşımızın bu internet sayfalarına verdiği açıklamalar bizi üzmüştür. Biz aylarca aç durmuş insanlarız, yine de dururuz. Bizlerin yemeğe ihtiyacı yok. Bizler yemek için bir yere gitmiyoruz”

 

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel