Bir altın lira 71 YTL

Trabzon'da kuyumculuk yapan işadamlarından Tayfun Sezeroğlu, altında ciddi bir yükselişin olduğunu ve kuyumcuların altın almakta zorluk çektiğini belirtti.  Dünyanın ekonomik konjektürünün değiştiğini belirten Sezeroğlu, “Çin Hindistan ve Rusya Amerika'ya

Bir altın lira 71 YTL

Trabzon'da kuyumculuk yapan işadamlarından Tayfun Sezeroğlu, altında ciddi bir yükselişin olduğunu ve kuyumcuların altın almakta zorluk çektiğini belirtti.

 

Dünyanın ekonomik konjektürünün değiştiğini belirten Sezeroğlu, “Çin Hindistan ve Rusya Amerika'ya baş kaldırmaya  başladılar. Amerika'ya karşı bir gövde gösterisi söz konusu. Dolayısıyla Amerika ekonomisini düzeltmek için bir şeyler yapmak durumunda. Amerikan doları dibe vurmuş durumda. Altın ekonominin dinamosudur. Yargıtay başsavcısının AK Parti'ye kapatma davası açması nedeniyle ekonomide sallantıya neden oldu. 41 YTL olan altın lira şuanda 71 YTL'ye yükseldi” dedi.

 

 Kuyumcuların altın almakta zorlandığını belirten Sezeroğlu, “Vatandaşlar şuanda elindeki altınları kuyumculara satmaya uğraşıyorlar. Dolayısıyla kuyumcu altın almakta güçlük çekiyor. Tedirginlik içerisindeler. Bir haftaya kadar durum netleşir umarım bizde rahatlarız. Satım yapamayınca alımda yapamıyorsunuz. Altının bu şekilde çıkması bütün ekonomiyi ve piyasaları etkiliyor” ifadelerini kullandı.

 

SAHTE ALTINA DİKKAT!

 

Piyasada sahte altın dolaştığını ifade ederek, kuyumcuların dikkatli olması gerektiğini söyleyen Sezeroğlu, “Şuanda Trabzon'da çok sayıda sahte altın var. Kuyumcular Odası bizi sahte altına karşı uyarmıştı. Geçtiğimiz hafta bana sahte altın satmaya çalışanlar oldu. Emniyet güçlerine hemen gerekli bilgileri ve kamera kayıtlarını verdim. Sahte altın meselesi yeni değildir. Önemli olan bu işi yapanların şebeke haline gelmemesi. Kuyumcular bu konuda da hele de şu durumda çok daha dikkatli olması gerekir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler