Bin 500 rakımda horon şov

Yomra Demirciler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından ikincisi organize edilen Yomra Demirciler Köyü Kültür Sanat ve Ligarba Festivali hafta sonu bin 500 rakımda Armutluk Mevkii'nde örnek bir organizasyonla gerçekleştirildi. Yomralılar'ın ya

Bin 500 rakımda horon şov

Yomra Demirciler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından ikincisi organize edilen Yomra Demirciler Köyü Kültür Sanat ve Ligarba Festivali hafta sonu bin 500 rakımda Armutluk Mevkii'nde örnek bir organizasyonla gerçekleştirildi.



Yomralılar'ın yanı sıra çevre ilçelerden gelen vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivale Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy, İl Genel Meclisi Üyesi Salih Yavuz ve Yomra AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, Trabzon Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Mustafa Akkaya ve binlerce yaylacı katıldı.

Horon ve kemençe ile coşan yaylacılar havanın da güzel olmasıyla renkli anlar yaşadılar.



ÖRNEK DERNEK, ÖRNEK ETKİNLİK
Bugüne kadar bir çok başarılı etkinlikleriyle adından söz ettiren Yomra Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği başarılı Başkanı Fikret Aksoy gerek sağlık taramaları, gerekse çevrenin korunması için başlatılan atık pil kampanyası ile de adından söz ettirmişti. Dernek olarak sadece bunlarla da sınırlı kalmayıp Yomra'nın bütün köylerini kapsayan faaliyetlere imza atmayı amaçladıklarını söyleyen Dernek Başkanı Fikret Aksoy, geçen yıl ilki düzenlenen kültür ve sanat etkinliğiinde amaçlarının tarımsal ürünleri tanıtmak ve bölgede doğal olarak var olan ligarbanın ekonomik anlamda değer kazanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Aksoy, bunun da kendileri için büyük önem arz ettiğine işaret ederek, “Biz bunu geleneksel hale getirdik ve ikincisini düzenliyoruz. Şuanda burada kültür ligarbanın dikildiği örnek bahçeler var, ama biz doğal ligarbayı yetiştirmek istiyoruz. Biz ligarba'nın burada marka olmasını ve örnek olmasını istiyoruz. Yomra'da başka da bir festival olmadığı için biz bu eksikliği de gidermiş olduk. Belediyenin ve diğer kurumların festival ile değil de diğer zaruri işlerle uğraşmasını istiyoruz. Amacımız Yomra'da genel bir festival düzenlemektir. Bu festivali bu ayda düzenlememiz ligarbanın da bu aylarda yetişmiş olmasından dolayı. İsim olarak Demirciler köyü ama aynı örf adetlere sahip bütün köylerimizi kapsıyor. Amacımız Yomra'da genel bir festival düzenlemek. Gelecek yılarda yapılacak festivaller inşallah daha kalabalık olacak. Şuan burada dokumacılık, bölgedeki kültürel ürünler, ballar ve Ligarba standımızın yanı sıra bir çok stant daha var. Amacımız insanların akıllarında güzel bir iz bırakmaktır. Bu anlamda süs bitkileri, yöresel el sanatları ile birlikte bu yıl farklılık olsun diye çocuklarımızın vakit geçirebileceği bir oyun alanı oluşturduk” dedi.



Festivale katılan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ise amacı güzel bir etkinliğin insanları bir araya getirdiğine işaret ederek, “Herkesi burada buluşturan bu güzel etkinliği organize edenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Festival kapsamında ligarbanın yanı sıra, yöresel el sanatları, yöreye özgü bal, süs bitkileri ve çeşitli yiyeceklerin tanıtıldığı stantlar yer aldı. Yöresel yemek ikramının da yer aldığı festivalde mahalli sanatçılar Onay Şahin, Mehmet Yılmaz, Hadiye Ölmez, Naci Ay ve Hakan Erkan da misafirlere unutulmaz saatler yaşattı. Bin 500 rakımda bir araya gelen vatandaşlar uzun saatler horon oynayarak, güzel havanın keyfini çıkardılar.

Festival kapsamında bu yıl bir de 'Ligarba Ağası' seçildi. Bu yılki ağalığı da açık artırma ile 61 bin lira ile Yomralı İşadamı Nuri Şahin oldu.

Nurgül Günaydın / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel