BEM-BİR-SEN'den açıklama

BEM-BİR SEN Trabzon İl Başkanı Dr. Arslan Korkmaz, 23-39 Eylül tarihlerinin İtfaiye haftası olması nedeniyle bir açıklama yaptı.İşte o açıklama:"Büyük bir mesleki risk altında olan İtfaiye memurlarımızın asli işlerinin yükümlülüğü hayli fazla olduğu halde

BEM-BİR-SEN'den açıklama

BEM-BİR SEN Trabzon İl Başkanı Dr. Arslan Korkmaz, 23-39 Eylül tarihlerinin İtfaiye haftası olması nedeniyle bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:


"Büyük bir mesleki risk altında olan İtfaiye memurlarımızın asli işlerinin yükümlülüğü hayli fazla olduğu halde çalışma alanına; elektrik direklerine çıkan kediyi kurtarmak, baca temizliği yapmak, cadde ve sokakları yıkamak, trafik kazası yapan hasarlı araçta yaralıları kurtarmak için keski, çekiç v.b aletlerle çalışma yapmak gibi başka görevler gibi başka görevler ve sorumluluklar da yüklenmektedir.
Buna rağmen onlar yine de, 'can kurtarmak uğruna canlarını alevlerin içine atarak' görevlerini yapmaktadırlar. Diğer yandan gerek eğitim gerekse teçhizat noktasında sağlıksız çalışma koşullarında görevini yerine getirmekte, yangına özel kıyafetlerle müdahale etmesi gerekirken bazı yerlerde sadece bir gömlekle alevlere müdahale etmektedir.
Günün şartlarına uygun olmayan ilkel diyebileceğimiz şekilde sağlıksız ve güvenliksiz çalışma koşulları bir yana İtfaiyecilerimiz, ekonomik açıdan da yapılmayan yasal iyileştirme ve düzenlemelerle de kamunun en mağdur kesimini oluşturmaya devam etmektedir. Mesai ücretlerini zamanında almadan görev yapan itfaiye memurlarımızın emeklerinin çok altında bir ücretle de çalıştığı artık görmezlikten gelinemez. Kaldı ki, Özlük hakları ve yıpranma payı hatta çalışma şartları gereği zorunlu olmasına rağmen bazı yerlerde yemek dahi verilmemektedir.
'Yangın' kavramının yer aldığı yaşamın tüm alanları içinde canla başla görev yapan İtfaiyecilerimiz, artık hak ettiği çalışma koşullarına ve sosyoekonomik refah seviyesine kavuşturulmalıdır.
Bem-Bir-Sen, İtfaiye memurlarımızın sorunlarını daha etkin ve daha verimli bir hizmet anlayışı ile gerek yetkililer nezdinde gerekse de kamuoyuyla paylaşmaya, çözümüne yönelik gerekli girişimlerde bulunmaya devam etmektedir.
-Bu konuda Yerel Yönetim Hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olarak, 2006 yılı Toplu Görüşmelerinde hükümetle oturduğumuz Toplu görüşme masasında ısrarla dile getirdiğimiz konuların başında İtfaiye memurlarımızın haksızlığa uğradığı 'Fiili Hizmet Süresi' (Yıpranma payı) ile ilgili olarak ısrarlı talebimiz ve mücadelemiz sonuca ulaşmış ve İtfaiye memurlarının yaşadığı Fiili Hizmet Süresi (Yıpranma Payı) mağduriyeti sona erdirilmiştir.
-Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine alınan belediyelerde istihdam edilen İtfaiye-Zabıta çalışanlarının Maktu Mesailerinin düzeltilerek mağduriyetlerine son verilmesi talebimiz gerçekleştirilmiştir.
-2006-2007 ve 2008 yılı toplu görüşmelerinde masaya taşıdığımız ve itfaiye memurunun büyük mağduriyet yaşadığı bir diğer sorun ve talebimiz olan İtfaiye ve belediye ambulans araçlarına kasko yapılması konusunda düzenleme yapılması talebimiz 2008 yılı toplu görüşme mutabakat metninde yer almış ve kabul edilmiştir.
-İtfaiye çalışanlarının bir meslek sınıfı olarak tanımlanması ve buna göre de özel hizmet tazminatlarının düzenlenmesi hususunda öneri ve çalışmalarımız ısrarla devam etmektedir.
-İtfaiye çalışanlarının yaşadığı Maktu Mesai ücretlerinin ödenmemesi konusuna ilişkin sendikamız tarafından İstanbul İdare Mahkemesi'nde Maktu Mesai ücretlerinin ödenmesi talebiyle dava açılmıştı. İstanbul 6.İdare Mahkemesi 25.02.2008 tarih 2007/104 E.2008/313 K. Sayılı kararıyla davalı idarenin işlemini iptaline karar vermek suretiyle maktu mesai ücretlerinin ödenmesine karar vermiştir.Bu karar maktu mesai ücretlerini alamayan tüm itfaiye çalışanları açısından önemli olmuştur.
-İtfaiye personelinin sosyal ve ekonomik standartlarının yükseltilmesi konusunda daha bir dizi talepler üzerinde çalışmalar ilgililer nezdinde sürdürülmekte, mücadelesi verilmektedir.
Temsil noktasında alnımız dik olarak hak ve taleplerinin yerine getirilmesi ve sorunlarının çözümlenmesi için çalıştığımız İtfaiye memurlarımızın hak ve taleplerinin bu zamana kadar olduğu gibi İtfaiye çalışanlarımızın mesleki yaşantıları ve buna paralel olarak içinde bulundukları sıkıntılarını, sorunlarını biliyoruz. Zor koşullar altında hizmet eden itfaiye çalışanlarımızın sorunlarının çözümünü sağlamak sendikal mücadelemizin temel hedeflerinden biridir.
Bu vesileyle, İtfaiye memurlarımızın 23-29 Eylül tarihleri arasında kutladığımız 'İtfaiye Haftası'nı sorunları çözümlenmiş hak ve talepleri yerine getirilmiş bir İtfaiye Teşkilatı çabası ve dileğiyle canı gönülden kutluyor, bugüne kadar yangın ve çeşitli afetlerde hayatını kaybetmiş itfaiyecilerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ısrarlı takipçisi olacağımız bilinmelidir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel