Belediyeye kadro çağrısı

Giresun’da Şehir Plancıları Odası İl Temsilcilik seçiminde konuşan Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, belediyelerin en çok ihtiyaç duyduğu şehir plancılarına yeterince kadro açmadığını ileri sürdü. Uyar yaptığı açıklamada, “Her yıl üniversi

Belediyeye kadro çağrısı

Giresun’da Şehir Plancıları Odası İl Temsilcilik seçiminde konuşan Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, belediyelerin en çok ihtiyaç duyduğu şehir plancılarına yeterince kadro açmadığını ileri sürdü.
 

Uyar yaptığı açıklamada, “Her yıl üniversitelerden 500’ü aşkın şehir plancısı mezun olmaktadır. Mezun olanları da göz önünde bulunduracak olursak, işsiz olan binlerce şehir plancısı bulunmaktadır. Şehir plancıları özellikle belediyelerin en çok ihtiyaç duyduğu kalifiye personeller olmasına rağmen kadro açmamaktadırlar. Bu nedenle de şehirlerimizin çarpık yapılaşması devam etmektedir. Kısacası şehirlerimizin durumu şehir plancılarının belediyelerdeki eksikliğini gözler önüne sermektedir. Mutlaka belediyelere şehir plancıları kadrosu açılmalı ve yerleştirilmelidir” dedi.

Şehir Plancılarının her geçen yıl daha da örgütlü hale geldiğini kaydeden Uyar, “Bugün 36 ilde örgütlü durumdayız. 28 İlde temsilciliğimiz 8 ilde ise şubemiz bulunmaktadır. Önümüzdeki aylarda şube sayımız 10’a yükselecektir” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Şehir Plancıları Odası Giresun Temsilciliği'ne üçüncü defa Serhat Durukan getirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel