Belediye personeline seminer

Kamuda etik kültürünü yerleştirmek amacıyla 2008 yılının Mayıs  ayından  beri yapılmakta olan “Etik Günü ve Haftası” etkinliği kapsamında Trabzon Belediyesi personeline eğitim semineri verildi.Seminere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Belediye personeline seminer

Kamuda etik kültürünü yerleştirmek amacıyla 2008 yılının Mayıs  ayından  beri yapılmakta olan “Etik Günü ve Haftası” etkinliği kapsamında Trabzon Belediyesi personeline eğitim semineri verildi.

Seminere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Etik Kurulu Başkanı Osman Necip Sevinç, birim müdürleri ve belediye personel katıldı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan Seminerde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu “Belediyede çalışan kamu görevlileri olarak yaptığımız her işin zerresi ve adımlarından öbür dünyada hesabını vereceğimizi göz önünde bulundurarak içinde bulunduğumuzu görevin sorumluluğunu layıkıyla yerine getirmeye gayret göstermeliyiz” dedi.

Belediyelerin diğer kamu kurumlarına göre halka daha yüzleri olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Vatandaşlara hizmet ederken güler yüzlü ve saygılı bir davranış içerisinde olmalıyız. Aile anlayışı içerisinde kendimizi sürekli yenileyip geliştirerek hizmet kalitemizi daha yüksek seviyeye çıkarmalıyız” şeklinde konuştu.

Yapılan hizmetlerde ahlaki değerlerin önemine de değinen Başkan Gümrükçüoğlu, “ İçinde bulunduğumuz konum gereği dürüst ve ahlaklı davranarak sürekli özeleştiri yapmalıyız. Akraba, eş dost ve hemşehri kayırmacılığı yapmayarak vatandaşlara eşit davranmamalıyız. Yaptığımız görevde bize denetleyen en büyük denetici vicdanımızdır” şeklinde konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu kamu görevlilerinin etik ilkelerinin doğruluk, hediye almamak, hesap verme sorumluluğu, kamu mallarını koruma, nezaket ve saygı ekseninde olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel