Bebeği dışkılı örtüye sardılar(!)

RİZE'nin Ardeşen İlçesinde görev yapan polis memuru Taner Ekici, sarılık değerlerinin yüksek çıkması sonucu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne götürdüğü bebeğinin, dışkı bulaşmış battaniyeye sarılarak tedavi edildiğini i

Bebeği dışkılı örtüye sardılar(!)


RİZE'nin Ardeşen İlçesinde görev yapan polis memuru Taner Ekici, sarılık değerlerinin yüksek çıkması sonucu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne götürdüğü bebeğinin, dışkı bulaşmış battaniyeye sarılarak tedavi edildiğini ileri sürdü.

Ekici, hastane ve üniversite yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu, ayrıca Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı'na şikayet dilekçesi yazdı.

33 yaşındaki polis memuru Taner Ekici ve aynı yaştaki eşi polis memuru Ayşe Ekici'nin, 15 Aralık'ta Ardeşen Devlet Hastanesi'nde bir kız bebekleri dünyaya geldi. Yapılan kontrollerde sarılık değerleri yüksek çıkan Ekici bebek, acilen KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevkedildi. 18 Aralık'ta Trabzon'a getirilen bebek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde kuvözde gözetim altına alındı.

Polis memuru Taner Ekici, çocuğun 27 Aralık cumartesi gününe kadar enfeksiyon bulaşma riskine karşı kendilerine gösterilmediğini ifade ederek olayı şöyle anlattı:

“Cumartesi günü saat 20.30 sıralarında eşim Ayşe çocuğu emzirmek için Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne çağırıldı. Eşim içeri girdiğinde bebeğimizin kakasını yaptığını, altının değiştirilmediğini, aşırı pişik oluştuğunu ve dışkısının sarılı olduğu battaniyeye bulaştığını gördü. Görevli hemşire bu battaniyeye bebeği sararak emzirmesi için eşime verdi. Eşim, 'Bu çocuk altına yapmış ve değiştirilmediği için pişik olmuş. Dışkısı battaniyeye geçmiş. Battaniye isteseydiniz ben size verirdim. Altını değiştirmek istemediyseniz beni çağırsaydınız ben değiştirirdim' dedi. Bunun üzerine hemşire ve servis doktoru, 'Battaniyeyi çevirin, aynı şekilde sarın, bir şey olmaz. Siz bizim ne şartlarda çalıştığımızı biliyor musunuz? Değişmediyse ne olmuş, gidin şikayet edin' diye çıkıştı. Biz çocuğumuzu tedavi edilsin diye emanet ediyoruz. Hastalarımız insan değil denek olarak görülüyor.”

SORUMLU DEĞİLİZ DİYE İMZA ATTIRDILAR

Taner Ekici, çocuğunu Yenidoğan Yoğum Bakım Ünitesi'ne verirken kendilerine bir belge imzalatıldığını da ileri sürerek, “Belgede, çocuğumun içeride enfeksiyon kapma riskine karşı kendilerinin hiçbir sorumluluk taşımadığı yazıyordu. Bütün sorumluluk anne babaya yükleniyordu. Hastanedeki bebek ölümleri aklıma geldi. Bu olaydan sonra anladım ki o bebekler oradaki görevlilerin pisliği ve ilgisizliği nedeniyle ölüyor. Çocuğumu 10 gün boyunca mikrop bulaşmasın diye camlı bölmenin arkasından izledim ama onlar dışkılı battaniyeye sardı. Böyle sorumsuzluk olmaz” dedi.

Tedavisinin ardından çocuğu taburcu olan Ekici, Başhekimliği dilekçe verdiğini ve başından geçenleri anlattığını, sorumlular hakkında Ardeşen Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekleyerek, “Ayrıca Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı'na da şikayet dilekçesi gönderdim. Hastane ve üniversite yönetimi hakkında da denetleme görevlerini yapmadıklarına dair suç duyurusunda bulunacağım. Bebeğime daha isim bile koyamadım” dedi.

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Tevfik Özlü ise, sözkonusu iddialarla ilgili dilekçenin kendilerine ulaştığını ve gerekli incelemenin yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel