Baysal hizmetleri değerlendirdi

Çukurçayır Belde Belediye Başkanı Sabri Baysal, beldelerinin Trabzon'da konut alanında bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek imkanı olanların kent merkezindeki konutlarını satarak beldelerinden konut almaya başladığını söyledi.

Baysal hizmetleri değerlendirdi

Belediye Başkanı Sabri Baysal, bugün makamında bir basın toplantısı düzenledi.

Trabzon merkeze bağlı bir köyken 1995 yılında belde haline geldiklerini kaydeden Baysal, 1995 yılında başladığı belediye başkanlığı görevini 13 yıldır sürdürdüğünü hatırlattı. Başkan Sabri Baysal, 2009 Mart'ında yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar başkan adayı olduğunu ifade ederek “13 yılın ardından görevimizi sürdürme niyetimiz var ama partimizin kararı önemli” dedi. Belediye başkanlığı görevi sırasında yaptığı hizmetleri sıralayan Başkan Baysal “65 kilometre yol yaptık. Bizim gibi bir belde belediyesi için bu rakam çok yüksek bir rakam. 55 kilometrelik kanalizasyon şebekesi gerçekleştirdik.

Beldemizin kanalizasyon sorununun yüzde 80'ni çözdük. 1995 yılında beldemizde 850 hane varken, bugün 3700'ün üzerinde bir rakama ulaştı. 13 yıl önce bin 650 olan nüfusumuz bugün 8 binleri buldu. 2010 yılında 13 bin civarında bir nüfusun olması bekleniyor. 1996 yılında belediye bütçemiz 6.5 milyarken, bugün 3.2 trilyon liraya yükseldi. Artık belediyemiz kendi projelerini kendi imkanları ile gerçekleştirir hale geldi” dedi.

Beldelerinde yüksek kat uygulamasına gidilmesi nedeniyle zaman zaman eleştirildiklerini hatırlatan Başkan Baysal “Beldemiz Trabzon merkeze bağlıyken o dönemde yüksek kat uygulaması yönünde bir karar alındı ve yüksek katlı binalara ruhsat verildi. Bu uygulama bizim dönemimizde de sürdürüldü. Ancak biz bir karar almak zorundaydık. İmar planımızı yüksek katlı binalara göre düzenledik ve günahı ile sevabıyla böyle bir şehit oluştu. Bugün beldemiz Trabzon'da konut alanında bir cazibe merkezi haline geldi. Artık insanlar Trabzon'daki evlerini satarak beldemizde konut sahibi olma yolunu tercih ediyorlar. Çünkü kent merkezine göre çevre kirliliği yok, düzenli bir şehirleşme var. Sosyal imkanları ile tam bir sayfiye yeri haline geldi” diye konuştu.

Başkan Sabri Baysal, 1995 yılında bir dükkanda başladıkları belediyeciliğe bugün kendi öz kaynakları ile yaptıkları belediye binasında sürdürdüklerini hatırlatarak “Çukurçayır'a hizmet yolunda hiç geri adım atmadık. Hep ileriye doğru gidiyoruz. Kimseyle hesabımız, bir derdimiz yok. Eleştiriler muhakkak olacaktır. Bu eleştiriler bize yol da gösterecektir. Biz de bu eleştiriler sayesinde hatalarımızdan dönme erdemini de gösterecek yapıda insanlarız. Hiçbir kanunsuz işimiz yok. Eksiklerimiz olabilir, bunları da düzeltiriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel