Bayat ekmekten yemek yaptılar

Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından organize edilen ve 15 kişinin müracaat ettiği yarışmada jüri heyeti yemekleri sunum öncesi hazırlık, özgünlük, uygulanabilirlik, besin öğesi kombinasyonu, servise hazırlama ve görünüm, pişmişlik, koku

Bayat ekmekten yemek yaptılar

Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından organize edilen ve 15 kişinin müracaat ettiği yarışmada jüri heyeti yemekleri sunum öncesi hazırlık, özgünlük, uygulanabilirlik, besin öğesi kombinasyonu, servise hazırlama ve görünüm, pişmişlik, koku ve lezzet kriterleri ile değerlendirdi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda fırında kızartılan bayat ekmekler şerbetle ıslatıldıktan sonra muhallebi haline getirilmesiyle yapılan ‘kurutulmuş ekmek üzerine muhallebi’ ile Fehime Saran 84 puanla birinci olurken, kurutulmuş bayat ekmeklerin küçük küçük doğranması ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülmesi ve sosla birlikte servis edilen ‘bayat ekmek mantı’ yemeği ile Seher Akıntürk 82 puanla ikinci ve yumurta, tereyağı ve bayat ekmek içinin ince doğranıp kavrulması ile yapılan ‘döğmeç’ yemeği ile İsmihan Ergin üçüncü oldu.

Vali Vekili Armağan Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Defterdar Mehmet Adil Demirel, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer’in katıldığı törende yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
Birinciye 40 parça kahvaltı takımı, ikinciye üçlü tencere takımı ve üçüncüyü de 7 parça kesme su takımı hediye edilen yarışmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vekili Armağan Önal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ekmek israfına yönelik kampanyanın Gümüşhane’de ki ayaklarından birisi olarak bu yarışmanın tertip edildiğini ve bundan sonra da buna benzer etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

 

20130703aw000635_04.jpg



“GÜMÜŞHANE EKMEĞİ KULLANIN İSRAFI ÖNLEYİN”

Gümüşhane’de ekmek israfının az olduğunu kaydeden Vali Vekili Önal, “Gümüşhane’de ekmek israfının az olduğunu biliyoruz. Ben Türkiye’nin birçok yerini gören birisi olarak bunu Gümüşhane ekmeğinin lezzetli olmasına bağlıyorum. Dolayısıyla çok fazla israf olmuyor. Yemek yapmadan da Gümüşhane ekmeği tek başına tüketilebilir. O yüzden de Gümüşhanelilere böyle güzel ve tam buğday unu kullanılan ekmek yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Bu kampanyayla beraber Gümüşhane ekmeği tipinde ki ekmeklerin Türkiye çapında kullanımı artacak. Vatandaşlarımıza ‘Gümüşhane ekmeği kullanın israfı önleyin’ çağrısında da bulunuyoruz” dedi.

TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer ise kurumunun 2008-2012 yıllarında yaptığı bir araştırma sonucunda çıkan verilere göre ekmek israfının arttığının ortaya çıkması sonucu toplumun bilinçlendirilmesi ve duyarlılığın oluşturulması açısından böyle bir kampanyaya gereklilik duyulduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kampanya öncesinde yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de günde 6 milyona yakın ekmeğin israf edildiğinin ortaya çıktığını kaydeden Özer, bunun ekonomik değerinin ise 1,5 milyar lira olduğunu söyledi. Bu konuya gerek üniversiteler, gerekse Valilikler başta olmak üzere tüm illerde ki kurumların duyarlılıklarını göstererek kampanyaya destek verdiklerini dile getiren Özer, Gümüşhane Valiliğine de bu nedenle teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel