Başkonsolos Trabzon'u rahatlattı

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Fedorov, 2014 Sochi Olimpiyatları öncesi yapılan hazırlıklar nedeniyle Soçhi Limanı'nın Trabzon'dan gelecek ticaret gemilerine kapatılacağı endişelerinin yersiz olduğunu belirterek “Soçhi-Trabzon arasında deni

Başkonsolos Trabzon'u rahatlattı

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Fedorov, 2014 Sochi Olimpiyatları öncesi yapılan hazırlıklar nedeniyle Soçhi Limanı'nın Trabzon'dan gelecek ticaret gemilerine kapatılacağı endişelerinin yersiz olduğunu belirterek “Soçhi-Trabzon arasında denizyolu ile yapılmakta olan yolcu ve mal akışının kesintiye uğraması mümkün değil” dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret eden ve 2014 Sochi Olimpiyatları öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkonsolos Fedorov, 2014 Soçhi Olimpiyatları'na yönelik ülkesinde bir takım hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Başkonsolos Kirill Fedorov, Soçhi limanı'nın da bu kapsamda yürütülecek yeniden yapılandırma çalışmalarının dört ana maddeden oluştuğunu kaydederek “Limanın iki 'kruizer' tipi 300 m boyunda büyük yolcu gemisi barındıracak şekilde derinleştirilmesi; boyu 225 metreye kadar olan feribot tipi gemilerin işletilmesine yönelik iskele inşaatı; 250 yatlık marina ile ilgili sahil alt yapı tesislerinin mevcut limanın su alanının düzenlenmesi ve 250 odalı otel, kongre merkezi, alışveriş zonu ve eğlence tesislerinin yapılması gündemde. Limanın derinleştirilmesi projesi devlet tarafından finanse edilip bütçeden karşılanacak.

Geriye kalan (sahil altyapı tesisleri ile ilgili) projeler karma ortaklık (devlet kontrolü altında özel sermaye yatırımı) yolu ile gerçekleştirilecek” dedi.

Başkonsolos Fedorov, projelendirme aşaması bitmek üzere olan liman inşaatlarının aktif aşamasına 2010 yılının ilk üç aylık dönemi içerisinde başlanacağını, sahil altyapı çalışmalarına da 2011 yılının şubat ayında start verileceğini ifade ederek “Yapılacak olan bu çalışmalar sürecinde Soçi Limanı gerek olimpiyat ile ilgili yüklerin teslimatı gerekse Trabzon'dan gelen yük akışını muhafaza açısından normal çalışmalarına devam edecek. Özellikle Trabzon'u ilgilendiren Soçhi Limanı'nda yenilik çalışmalarıdır. Bir takım düzenlemeler yapılacaktır. Bu düzenlemeler hakkında Türk tarafı bilgilendirilecektir. Yük akışının devam etmesini sağlayacak önlemlerde alınmaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler