Başkan Balta'dan Kutlama Mesajı

 Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta, yazılı bir açıklama ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.Balta, il genel meclisi adına zafer bayramı ile ilgili olarak şu yazılı açıklamayı yaptı. “Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922'de

Başkan Balta'dan Kutlama Mesajı

 
Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Balta, yazılı bir açıklama ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Balta, il genel meclisi adına zafer bayramı ile ilgili olarak şu yazılı açıklamayı yaptı. “Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. Malazgirt Savaşı'yla 26 Ağustos'ta Anadolu'nun Türklere kapıların açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle de Anadolu topraklarının “Türk Vatanı" olduğunu önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır. Ve yine ulusumuzun iradesiyle Cumhuriyet kurulmuştur.

Bundan 85 yıl önce sömürgeciliğe ve batı emperyalizmine karşı Kuvâ-yı Milliye ruhuyla kazandığımız savaşta, bu yurdu ilelebet yurdumuz olarak bellediğimizi bir kez daha ciddiyetle kanıtladığımız 30 Ağustos gününü, Zafer Bayramını kutluyoruz. Türk ordusunun kışlası milletinin yüreğidir. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı'nın yazıldığı gündür. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu'na şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuza da Zafer Bayramı kutlu olsun...”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler