Bank Asya, Trabzon’daki 3’üncü şubesini açtı

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, istikrarlı büyümesini aralıksız sürdürüyor. Şube sayısını günden güne artıran Bank Asya, Trabzon Değirmendere şubesini hizmete açtı.Törende konuşan Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Hakan Fatih Büyükadalı, Değir

Bank Asya, Trabzon’daki 3’üncü şubesini açtı

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, istikrarlı büyümesini aralıksız sürdürüyor. Şube sayısını günden güne artıran Bank Asya, Trabzon Değirmendere şubesini hizmete açtı.

Törende konuşan Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Hakan Fatih Büyükadalı, Değirmendere Şubesi’nin açılmasıyla Trabzon’daki 3’üncü şubelerinin hizmete girdiğini söyledi. Şube sayılarını artırmayı aralıksız sürdürdüklerini belirten Büyükadalı, “Bu açılışla Trabzon’daki şube sayımızı 3’e çıkarmış olduk. Bu sayının çok kısa süre içinde daha da yukarı çıkacağına eminim” dedi.

Üretime doğrudan destek veren bir banka olduklarını vurgulayan Hakan Fatih Büyükadalı, “Bank Asya’nın büyürken temel bir prensibi var. O da kendi değerlerimizle büyümek. Türkiye’nin her yerinde hizmet ağı olan bir bankayız. Şubelerimiz, müşterilerimizle yakın temas kurduğumuz mecralar. Biz, bir yandan teknolojiyi etkin kullanıp müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, diğer yandan şube ağımızı genişletiyoruz” diye konuştu.

dsc_0193.jpg



2013 yılı itibariyle biri yurt dışında olmak üzere 251 olan şube sayısına 30 yeni şube daha ekleyerek 281’e çıkardıklarına dikkat çeken Hakan Fatih Büyükadalı, 2013 yılı sonuna kadar da 20 yeni şube daha açarak şube sayısını 301’e, 2012 yılında 700 olan ATM sayısını bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bank Asya Değirmendere Şube Müdürü Alp Akbulut ise, Trabzon’a hizmet veriyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek,  Şubemizde her türlü ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak organizasyon yapısına sahibiz. Amacımız bireysel ve KOBİ bankacılığı alanlarında öncü projelere imza atarak Trabzon ekonomisine katkıda bulunmak” diye konuştu.

REEL EKONOMİYE SAĞLANAN DESTEK 28 MİLYAR DOLAR

Bank Asya, kârını 2013 yılı ilk çeyreğine oranla yüzde 39 oranında artırarak 56 milyon TL’ye, ilk yarıyıl ise kârını da 100 milyon TL’ye yükseltti. Bank Asya’nın kullandırdığı nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığı finansal destek 28,3 milyar TL’ye ulaştı.

Türkiye’nin ilk ve tek faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik ise, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) üye sayısını 100 bine çıkardı. Geçen yıl sektöre giren Asya Emeklilik, bu rakama 1 yıl gibi kısa bir süre içinde ulaştı.

dsc_0175.20131031163558.jpg



Bank Asya, yeni iştirakleriyle de büyüyen bir katılım bankası. Banka, bu yılın Mayıs ayında sukuk ihraçları, halka arz,  birleşme ve satın alma gibi kurumsal finansman alanında müşterilerinin yatırımlarını farklı alanlarda değerlendirmelerine yönelik danışmanlık hizmeti vermek üzere Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi kurdu.

Bank Asya, yurt dışı faaliyetleriyle de adından söz ettiriyor. Geçen yıl yurt dışındaki ilk şubesini Erbil’de açan banka, yine aynı yıl içinde Hindistan’da temsilcilik ofisleri açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel