Balta'dan çarpıcı açıklama

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Muhammet Balta, ilçe kongrelerinden sonra yereldeki gelişmelere değinerek, anamuhalefet partisiyle zaman zaman

Balta'dan çarpıcı açıklama

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Muhammet Balta, ilçe kongrelerinden sonra yereldeki gelişmelere değinerek, anamuhalefet partisiyle zaman zaman karşılıklı söylemlerde bulunduklarını söyledi. Balta, “Biz siyasi konuşmalarımızda 14 Ağustos 2001'de kurulan partimizin misyonu doğrultusunda hareket ettik. Biz siyasi kaliteyi artırma yönünde söz verdik. Biz siyasler çatışmalarla, kısır çekişmelerle kişilik haklarına dokunarak prim elde etmek istemiyoruz. Ancak yerelde baktığımızda CHP İl Başkanının verdiği son demeçlerde bizleri hedef almıştır. Bizi birilerinin eteğinin arkasında siyaset yapmaka, bizleri vizyonsuzlukla suçlamıştır. Bizler birilerinin eteğinin arkasının arkasından bakarak siyaset yapmıyoruz. Biz gücünü her zaman milletten alıp hareket eden bir siyasi parti mensubuyuz” dedi.

ERDEMLİ İSE ÖZÜR DİLER
AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, CHP İl Başkanı Necip Yıldız'ın, 'kırsaldaki imamların AK Partili' olduğu yönündeki açıklamalarına da tepki göstererek, şöyle konuştu: “Köylerde yapılan hizmetleri görmezden gelip, orada yaşayan insanların dertleriyle dertlenmezseniz, burada yapılanları görmezsiniz. Siz yıllardan beri milletin manevi değerleriyle uğraşma kültürü ile yaşıyor ve zaman zaman bunu dışarıya çıkarma durumunda kalıyorsunuz. Burada imamlarımızın yanı sıra öğretmenlerimize de saygısızlık yapılmıştır. Bu insanlarımızı karalamaktansa, o insanlarımıza yapılan hizmetleri yerinde görürseniz, halkımızın neden AK Parti'ye oy verdiğini daha iyi göreceksiniz. Sayın Necip Yıldız imamlardan ve öğretmenlerden özür dilemelidir. Erdemli ise, demokrat ise yaptığı yanlışı düzeltip özür dilemelidir. İmamlara din düşmanlığı yaparak siyaset yapan insanlar diğer tarafta icazet törenlerinde ön saflarda boy gösteriyor, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bizim vizyonumuzda milletin manevi değerleriyle kavga etmek yoktur, bizim vizyonumuzda köylü-kentli ayrımı yapmak da yoktur. Bizim vizyonumuzda peygamberimize saygısızlık yapmak da yoktur. Bizde demokratik güçler haricinde milletin gücü haricinde başka güçlerle iktidar olma iradesi de yoktur. Bizde milletin verdiği güçle hareket etme iradesi vardır. Bizim vizyonumuzda Ümraniye çetesinin avukatlığını yapmak yok, bizim vizyonumuzda milletle kavga etmek yok, bizim vizyonumuzda CHP ve diğerleri değil, 70 milyon insana hizmet etme aşkı var. Hangi siyasi görüşte olursa olsun. Biz yine bu insanları seviyoruz. Bu mübarek günlerde insanı insan olduğu için sevip saygı gösteriyoruz. Ancak bu zihniyet insanları her zaman göstermiştir.Siyasetin seviye ve kalitesini de yükseltmemiz lazım.”
Başkan Balta, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na da göndermede bulunarak, “Yıllarca bu şehre İl Turizm Müdürlüğü yapmış olan Belediye Başkanımız Volkan Canalioğlu, zaman zaman projelerini engellemekle bizleri suçluyor. Kendisi 20 yıldan fazla Trabzon'da Turizm Müdürlüğü yaptı. Trabzon kamuoyuna soruyorum, 20 yıl boyunca bu gökkubbede bir hoş sada bıraktı mı?” diyerek Başkan Canalioğlu'nun icraatlarını eleştirdi. Balta konuşmasını şöyle sürdürdü:
YAYLALARDA SUYU OLMAYAN TUVALET YAPMIŞTIR
Köylerde ve yaylalarda sudan bahsediyor. Onun zamanında yaylalarda çok tuvaletler yapıldı, suyu olmayan çok tuvalet yapıldı ancak hepsi şu an harabe halinde. İcraatları bunlardır. 'Bu milletvekilleri gelip Belediye'yi alacağını söylüyor, ancak bunlar el kaldırıp indirmekten başka bir şey yapmıyor' diyerek milletvekillerimizi eleştiriyor. Kendisine soruyoruz, el insaf, siz orada şu anda rahat çalışıp işçinin maaşını ödeyip başkanlık yapıyorsanız, bu milletvekillerinin yerel yönetimler reformuna ellerini kaldırmasıyla yapıyorsunuz. Bu milletvekillerinin elleri adalet için kalktı. Eğer eski zihniyet devam etseydi, siz şimdi personelinizin maaşını veremeyecektiniz. Çünkü, aynı zihniyetteki insanlara ayrıcalıklı hizmet, ödenekleri yüzde yüz gönderilirken, farklı siyasi partilerin ödeneklerinin yüzde sekseni kesilip yüzde 20'si gönderiliyordu. Elleri kalkan bu milletvekillerimiz ne yaptı. Size şu anda gelen yüzde 60 ödenek kesintisiz geliyor mu, geliyor. Bu milletvekillerinin elleriyle beraber siz Bayındırlık Bakanlığı'nın afet fonundan ekstradan 4 trilyona yakın para almadınız mı? Bu vekillerin ellerinin kalkmasıyla İller Bankası'nın önünden geçmeye korkarken, şimdi aynı bankanın patronu oldunuz. Bu kimin sayesinde oldu. Zağnos Vadisi, Sahil Yolu, Tanjant Yolu, OSB'ler, Sürmene Çamburnu Tersanesi, Atasu Projesine ödenek, 400 yataklı Kaşüstü araştırma hastanesi, Havaalanı iç hatlar terminal projesi, 200 yataklı Akçaabat Devlet Hastanesi projesi, adliye sarayı, yüzme havuzları projeleri ve sayamadıklarımız bu vekillerinin ellerinin kalkmasıyla gerçekleşti. Siz proje, hizmet değil gerginliklerden medet umarak bu memlekete hiçbir çivi çakmayan zihniyetsiniz.”
BİRBİRLERİYLE ÇELİŞİYORLAR
Balta, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin Trabzonspor HES Projesine destek verdiği yönündeki söylemlerini de eleştirerek, “Bu iktidar döneminde ilk defa özellikle Karadeniz Bölgesi'nde HES Projeleri inşaatları başlamıştır. Bu HES Projelerine karşı stö'leri kışkırtan bu zihniyetin Trabzonspor HES projesini destekledikleri yönündeki söylem de birbirleriyle çeliştiklerini göstermiştir. Biz Trabzonspor'un bütün projelerini destekliyoruz. Çünkü Trabzonspor siyaset üstüdür.”
ANA GÜNDEMİMİZ TRABZON OLMALI
Siyaset ısınıyor, önümüzdeki süreçte yerel seçimler başlayacak. Herşey ahlaki kurallar içinde, insanı değerleri hiçbir zaman unutmadan haraket edilmeli diyoruz. Önemli olan kişilik haklarına dokunmadan, birbirinin yüzüne bakamayacak şekilde söz sarfetmeden bu süreci sağduyulu bir şekilde Trabzon'a yakışır bir şekilde bu süreci geçirmektir. Bu anlamda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Ortak akılla bu süreçte 29 Mart'ta Trabzon'a yakışır olgunlukta bir seçim gerçekleşmesini diliyoruz. Biz bu anlayış etrafında hareket edeceğiz. Ancak artık kamuoyunda da Ahmet şunu dedi, Mehmet bunu dedi gibi söylemlerden ziyade, hangi yatırımlarla ilgili herkesin görüş ve düşüncesine ihtiyacımız var ve bütün görüşlere saygılıyız. Bizim ana gündemimiz bu olmalı” ifadelerini kullandı.
MERKEZ İLÇE BAYRAMDAN SONRA
Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İl Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Merkez İlçe başkanlığı konusundaki soruya şu yanıtı verdi:
“Genel Merkezimizden gelen milletvekillerimiz, teşkilat başkan yardımcımız, bölge koordinatörümüz bizlerin de görüşlerini alarak burada bir çalışma yaptılar. Sonuç olarak biz şunu düşünüyoruz; burada isimleri geçen arkadaşlarımızın yanı sıra kendilerini aday olarak ifade eden arkadaşlarımız da var. 5-6 olur, nabız yoklayan başka arkadaşlarımız da olabilir. Netice olarak bayramdan sonra, bu ölçüler çerçevesinde hem genel merkez hem bizim hem de arkadaşlarımızın kanaatinde bu uzlaşıyı yakalar ve tek bir liste ile merkez ilçe kongresini yapmayı istiyoruz. Bayramdan sonra bu kongremizi yapacağız.Yarın nelerle karşılaşacağımızı birlikte göreceğiz.”
KIRGINLIK DEĞİL BÜTÜNLÜK İSTİYORUZ

Genel Merkez'in 'Tek liste olmaması halinde seçimin yapılmayacağı yönündeki söyleminin hatırlatılması üzerine Balta şöyle konuştu:
“Bizim de kanaatlerimiz Bayramdan sonra bu olayın, bütün arkadaşlarımızın çabasıyla her şartta yapmak. Şu ana kadar Trabzon'umuzda gelişen olaylarda geçmişten ders aldık diye düşünüyoruz. Merkez ilçe sadece bizim için değil aday olan arkadaşlarımız için de önemli. Biz burada güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Çoğu ilçelerimizde bunu yaptık ve burada da bunu yapmak zorundayız. Elbette demokratik teamüller çerçevesinde bunlar yapılacak. Arkadaşlarımızı bir uzlaşıya zorlarken, diğerlerine 'olamazsın' diye bir şey yok. Ancak bütün arkadaşlarımızı partimiz etrafında birleştirip güçlü bir yönetim oluşturmayı düşünüyoruz. Yani birilerini yarıştırarak, devre dışı kalarak, birileri kazanarak değil onları hep bir arada görmek bizim mutluluğumuzdur. Trabzon'da 230 binin üzerinde oy veren insanların düşünceleri de bizim için çok önemli. Amacımız uzlaşıyı getirmektir, aksine parçalamak yeni kırgınlıklar getirmek değildir. Halkımızın, partililerimizin ve bize oy verenlerin beklentisi de budur.
Kamuoyunda ismi geçen merkez ilçe adaylarının yanı sıra dışarıdan birisinin de olabileceğine işaret eden Balta, “İsimlerin etrafında olabileceği birisi de olabilir, adı geçen 6 isimden biri de olabilir. Genel kanaat neyse onda birleşiriz. Biz topu genel merkeze attık diye bir görüş algılanmamalı, bizim de görüşümüz önemli ve bizim görüşümüz de alınıyor.”

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel