Balıkçıların Umudu Palamut

Küresel ısınma nedeniyle hamsinin az olacağından endişe eden balıkçıların bu yıl palamuttan umutlu olduklarını bildirildi.Samsun ve çevresinde denize açılacak olan yüzlerce büyük balıkçı teknesinde ağlar ve malzemeler son defa kontrol ediliyor. Samsun Lim

Balıkçıların Umudu Palamut

Küresel ısınma nedeniyle hamsinin az olacağından endişe eden balıkçıların bu yıl palamuttan umutlu olduklarını bildirildi.

Samsun ve çevresinde denize açılacak olan yüzlerce büyük balıkçı teknesinde ağlar ve malzemeler son defa kontrol ediliyor. Samsun Limanı'nda demir atan balıkçılar, karada yapılması gereken tamiratları da tersane olmadığı için liman içinde yapmak zorunda kalıyor. Karadeniz'de bu sezon küresel ısınma nedeniyle hamsinin az olacağından endişe eden balıkçılar, palamut bolluğunun yaşanmasını bekliyor.

Samsun'da 4 nesildir balıkçılık yaptıklarını ifade eden Mustafa Malkoç, küresel ısınmanın etkilerini bu sezon büyük oranda yaşayacaklarını söyledi. Küresel ısınmadan Karadeniz'in de büyük oranda etkilendiğini dile getiren Malkoç, "Karadeniz'de son yıllarda balık hareketleri çok değişti.

Hamsi sezonu sonu son yıllarda gittikçe kısaldı. Palamut ise artış gösterdi. Mezgitte büyük oranda azalma var. Balık azlığı nedeniyle çalışma süresini biraz daha arttırmak zorundayız. Teknolojik imkanları kullanarak balıkçılar olarak ayakta durmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel