Bakan Trabzon'a destek verecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, vergi indirimi uzatmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Bugün itibariyle bir vergi indirimi uzatımının söz konusu değildir" dedi. Bakan Ergün, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Eylül ayı meclis toplantısına katılmak

Bakan Trabzon'a destek verecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, vergi indirimi uzatmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Bugün itibariyle bir vergi indirimi uzatımının söz konusu değildir" dedi.

Bakan Ergün, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Eylül ayı meclis toplantısına katılmak için geldiği ASO'da gazetecilerin ÖTV ve KDV indirimiyle ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Ergün, vergi indirimlerinin azaltılarak devam etmesi yönünde bir karar aldıklarını ifade etti. Ergün, vergi indirimlerinin ekonomide ilaç etkisi yapan unsurlar olduğunu anlatarak, 6 aydır vergi indirimi konusunda alınan kararlarla piyasanın canlandığını belirtti. Ergün, son 3 ay içinde bir değerlendirme yaptıklarını hatırlatarak
şöyle devam etti:


"Geldiğimiz noktada ekonominin kendi bünyesinde artık bir toparlanma süreci içine girdiğini ve vergi indirimleri dışında da başka unsurların kendi içinde oluşturulabileceği kanaatine vardık. Özellikle otomotiv, beyaz eşya, mobilya, elektronik gibi sektörlerde vergi indiriminin önemli bir katkısı olduğunu gördük. Vergi indirimleri eğer gereğinden fazla uzatılırsa bunun artık faydası olmaktan ziyade aynen etkisi olmayan bir ilaç gibi uyuşturucu etkisi meydana getiren ilaç gibi olması ihtimali de var.
Vaktinden çok önce de kesersiniz vergi indirimini bu sefer de tedavinin gerçekleşmemesi gibi bir tablo ortaya çıkar.''


''Bu nedenle bugün itibariyle bir vergi indirimi uzatımı söz konusu değil. Otomotiv sektörüyle ilgili hurda indirimi çalışmamız devam ediyor'' diyen Bakan Ergün, bu çalışmanın biraz zaman alacağını söyledi. Şu anda Hurdasan'ın hurda indiriminde teslim sistemini kullandığını anlatan Bakan Ergün, teslim şartıyla hurda indirimi uygulamasının mümkün olduğunun altını çizdi. Teslimatların nerede yapılacağının, hurdanın ne şekilde ayrıştırılacağının önemine dikkat çeken Ergün, otomobil hurdasının
ayrıştırılmasının çok ciddi bir ekonomi yaratacağını söyledi. ''Bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor'' diyen Ergün, otomotiv sektörüyle ilgili devreye sokmak istedikleri uygulamanın hurda indirimi olduğunu bildirdi.
Bakan Ergün, dünyanın 10 büyük ekonomisi haline geldiklerini ifade ederek, bir kaç sektörde dünyada söz sahibi olmak için çalıştıklarını anlattı. Ergün, bu süreçle kabuğuna sığmayıp Ankara, Edirne, Trabzon, Gaziantep, Van ve Diyarbakır'dan girişimcilere her konuda destek vereceklerini anlatarak, farklı coğrafyalarda girişimcilerin Türkiye'nin gücü olduğunu söyledi. Bakan Ergün, en önemli indirimi ÖTV ve KDV'de yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:


"Kimsenin ağzına bir parmak bal çalarak durumu idare etmedik. Hükümet olarak 2 milyona yakın işletmenin KOBİ'lere yönelik bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İmalatçı KOBİ'lerin yanı sıra hizmet sektörlerinin önünü açtık. Devrim niteliğinde kararlara imza attık. KOBİ'lerde artık KOSGEB'lerden yararlanacak. KOBİ'ler proje altyapılarını oluşturan AB normlarına adapte etmelerini istiyorum. KOBİ'lere yönelik destekleme sürecimizi devam ediyor. Küresel rekabet hızla kabuk değiştiriyor. Bakanlık olarak Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak için çalışmalara hız verdik. ARGE ve yenilikçilik olmazsa olmaz. Gücü bilgi tayin etmektedir. ARGE yenilikçiliğine önem veriyoruz. Mesela 2002 yılında 2 olan teknopark sayısı 36'ya ulaştı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler