Bakan Özak'tan çarpıcı açıklama

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Artık Çankaya'da oturup 7 yıl sonra Antalya'ya giden bir Cumhurbaşkanı yok'' dedi.Özak, partisince Trabzon'da bir otelde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türk halkının, kendi içinden çıkan

Bakan Özak'tan çarpıcı açıklama

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Artık Çankaya'da oturup 7 yıl sonra Antalya'ya giden bir Cumhurbaşkanı yok'' dedi.

Özak, partisince Trabzon'da bir otelde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türk halkının, kendi içinden çıkan, üzüntülerini paylaşıp azaltmak isteyen, sevinçlerini paylaşıp çoğaltmak isteyen bir Cumhurbaşkanı'na sahip olduğunu söyledi.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan sonra özlenen tabloların artık Türkiye'de yaşanabildiğini belirten Özak, şöyle devam etti:
''Artık Çankaya'da oturup 7 yıl sonra Antalya'ya giden bir cumhurbaşkanı yok. Seçildiği hafta Van'a, Şırnak'a giden, oradaki insanlarla sevinci ve üzüntüyü paylaşan bir cumhurbaşkanı tipi var. Bundan böyle 'cumhur' başkanı, yani halkın başkanı olan, Çankaya'nın halka açılması gerektiğine inanan, en az on kez halkıyla, sivil toplumuyla, şehitleriyle iftar yapan, oruç açan bir cumhurbaşkanı tipi var. Ben inanıyorum ki bu Başbakan ve Cumhurbaşkanı anlayışıyla artık Türkiye gece gündüz demeden koşacak, ulusal ve uluslar arası sorunları anında çözecek bir yönetim anlayışı çizecektir. Bu, Türkiye'nin özlediği bir anlayıştır.''

Dünya ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinin Türkiye'ye olan sevgi ve saygısını, buralara yaptığı gezilerde yakından görme fırsatı bulduğunu dile getiren Özak, ''Burada, bu bölgede Türkiye'ye hiçbir şey olmaz. Bunu herkes bilsin. En iyi bilmesi gereken de Amerika...'' diye konuştu.

-''TERÖR ÖRGÜTÜ PANİKTE''-

Terörün son dönemde hain yüzünü tekrar gösterdiğini ifade eden Bakan Özak, ''Türkiye bunu yıllardır çekiyor. 80'li yıllardan bugüne kadar terörle iç içeyiz. Bunun ulusal ve uluslararası bağlantıları var. Ama tabii ki burada bir analiz yapmak gerekirse, özellikle AK Parti olarak doğu ve güneydoğudaki yükselişimize bir bakmamız lazım. Aldığımız bu oylardan sonra, Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bu bölgede AK Parti çimento parti olmuştur. Partimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin orada temsil edilebildiği tek partidir'' dedi.
Bunun terör örgütünü paniğe sürüklediğini kaydeden Özak, şöyle devam etti:
''Özellikle 'ben ne olacağım' diyen bir terör örgütü var. Onların uzantılarının bir kısmı, maalesef onları 'terör örgütü' diye ilan edemeyenlerin bir kısmı, Meclise gelebildi. Ama kendileri dağda. Yaptıklarını, 'ben ne olacağım' paniğiyle son çırpınışları olarak değerlendirmek istiyorum. İnşallah öyledir. Bu konuda Türkiye çok güçlüdür, silahlı kuvvetleriyle, polisiyle, sivil toplum örgütleriyle. Dikkat ederseniz, son yıllarda Diyarbakır'da olan anarşi ve terör olaylarına en fazla karşı çıkan oranın esnafı, sanayicisi, sivil toplum örgütü oldu. Bu son derece olumlu bir gelişme.''

Faruk Nafiz Özak, 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde doğu ve güneydoğudaki sonuçların partileri açısından kazanım olacağını da savunarak, ''O zaman gerçek terör bitmiş olacak. Tabii sıfırlamaz bu. Bu yıllardır, yüzyıllardır var. Ama asgariye iner. Huzur ve refah, barış artar'' diye konuştu.

-''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜM PARTİLERİN PROGRAMINDA VAR''-

Anayasa değişikliği konusuna da değinen Bakan Özak, seçimden önce tüm partilerin programında anayasa değişikliğinin yer aldığını belirterek şunları söyledi:
''TOBB'un da TÜSİAD'ın da YÖK'ün de anayasa değişiklik taslağı var. Şu an tartışılan bizim anayasa değişikliği tasarımız değil. 'Buyurun gelin, görüşlerinizi sunun, paylaşın, hep beraber değiştirelim' diyoruz. Anayasanın zaten çok maddesi değişmişti. Daha demokratik, insana saygı gösteren bir anayasa yapmamız gerekiyor. Buna Türkiye'nin gerçekten ihtiyacı var. Bunu sivil toplum örgütleriyle, sanayicisiyle, öğretmeniyle, memuruyla, işçisiyle, YÖK'üyle, hükümetiyle hep beraber yapacağız. Türkiye'nin önünü de hep birlikte açacağız.''
Konuşmaların ardından Bakan Özak ve beraberindeki Trabzon milletvekilleri Kemalettin Göktaş ile Safiye Seymenoğlu partililerle bayramlaştılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel