Bakan Özak'tan Akyazı müjdesi

Trabzon'un 3 yıldır gündeminde bulunan Akyazı Projesi kapsamında inşa edilecek olan 40 bin kişilik stadyum ile ilgili olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, inşaatın yap

Bakan Özak'tan Akyazı müjdesi

Trabzon'un 3 yıldır gündeminde bulunan Akyazı Projesi kapsamında inşa edilecek olan 40 bin kişilik stadyum ile ilgili olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, inşaatın yapılacağı Akyazı Beldesi sahil kesiminde incelemelerde bulundular.


İncelemelere, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nın Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) üyeleri Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra Genel Koordinatör Nihat Doker ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür de katıldı. Başta Hüseyin Avni Aker Stadyumu olmak üzere bazı spor tesislerinin alanlarının devredilmesi şekliyle planlanan projenin yapılacağı Akyazı sahili ve dolgu alanında incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Özak ve HDK üyeleri, yetkililerden bilgi aldı. Çeşitli arsaların takas edilmesi şekliyle inşaatı düşünülen projede ilk etapta 40 bin kişilik stat ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binalarının inşaatı hedefleniyor.


Devlet Bakanı Özak, yapımı üstlenecek müteşebbislerle görüşme aşamasında olduklarını belirterek bu ay içinde masaya oturacaklarını söyledi.

Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü ve Başbakanlık Başdanışmanı Mehmet Atalay ise, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nın 2011'in Temmuz ayında yapılacağını hatırlatarak Akyazı Projesi'nin ilk aşamasını oluşturan stadın 15 ay gibi bir sürede tamamlanabileceğini, böylelikle oyunların açılış ve kapanış törenlerinin de görkemli bir şekilde çağdaş bir spor tesisinde gerçekleştirilmesi imkanının da bulunduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel