Ayasofya'da Ramazan'ın ilk cuması kılındı

Trabzon’da camiye dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya Camisi’nde, Ramazan ayında kılınan ilk Cuma namazına fazla ilgi olmaması dikkat çekti.  Trabzon'un Ayasofya Mahallesinde bulunan 52 yıl sonra camiye dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya'da Ramazan

Ayasofya'da Ramazan'ın ilk cuması kılındı
Trabzon’da camiye dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya Camisi’nde, Ramazan ayında kılınan ilk Cuma namazına fazla ilgi olmaması dikkat çekti. 
 
Trabzon'un Ayasofya Mahallesinde bulunan 52 yıl sonra camiye dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya'da Ramazan ayının ilk Cuma namazı kılındı. Ayasofya’da 28 Haziran Cuma günü ikindi namazıyla başlayan ibadetten sonra Ayasofya Camii’nde geçen hafta yapılan açılışta cami dolup taşmış, bahçede bile yer kalmamıştı. Ramazan ayının ilk Cuma namazında ise Ayasofya Camii’nde beklenilen doluluk yaşanmadı.
Ayasofya Camii’nde oğlu Muhammet ile namaz kılan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya’nın ibadete açılmasını değerlendirdi.
 
Gümrükçüoğlu, “Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunda iki katlı camidir. Bu iki katlı cami olan yerin mazisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı ile birlikte mahkeme neticesinde, bir hukuk ülkesi olan ülkemizde mahkemelerin verdiği karar ile bu binadaki kullanım tamamen Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçmiştir. Vakıflar Genel Müdürlüğü de, o tapudaki maliki olan iki katlı tapu senedinde cami olan ve tapu senedinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin malik olarak Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı gösterilmesi münasebetiyle hukuken o vakfın sorumlusu ve yetkilisi olan gereğini icra etmiştir. Hukuki bir hak tecelli etmiş ve ibadete açılmıştır. Bu demek değildir ki, Dünya insanlarının ziyarete kapatılmıştır. Böyle bir şey kesinlikle doğru değildir. Herkes her istediği gibi ziyaretini yapabilir” dedi.
 
Öte yandan, hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Trabzon’da, bazı vatandaşlar ise çınar ağaçların gölgesinde namaz kıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel