Avrupa için eğitim verilecek

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin yürütücülüğünü yaptığı ve University of the West England (Bristol/İngiltere) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ortak olduğu “Traınıng Socıal Studıes&Hıstory Educators For Multıcultural Europe” (Sosyal Bilgiler ve Tarih

Avrupa için eğitim verilecek
Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin yürütücülüğünü yaptığı ve University of the West England (Bristol/İngiltere) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin ortak olduğu “Traınıng Socıal Studıes&Hıstory Educators For Multıcultural Europe” (Sosyal Bilgiler ve Tarih Eğitimcilerini Çok Kültürlü Avrupa İçin Eğitmek) isimli projeye ait sözleşmenin Merkezi Finans ve İhale Birimi ile imzalanarak çalışmalara başlandığı bildirildi.

Proje Koordinatörü ve Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Abdullah Saydam tarafından yapılan açıklamada, projenin Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sivil toplum diyaloğunu geliştirmek amacıyla desteklenen hibe programları kapsamında olup, proje bütçesinin 221 bin 672 euro olduğunu söyledi.

Proje bütçesinin yüzde 90'lık kısmı Avrupa Komisyonu tarafından verilen hibeden oluştuğunu ifade eden Saydam, yüzde 10'luk kısmının ise eş-finansman kapsamında olarak Erciyes Üniversitesi ile ortakları tarafından karşılanacağını söyledi.

Saydam, “Türkiye açısından bir medeniyet projesi kabul edilen Avrupa Birliği'ne katılım sürecinin başarılı olması için sadece resmi kurumların meseleye sahip çıkması yetmemektedir. Asıl olanın bu politikaların toplum tarafından sahiplenilmesidir. Sürece sivil toplum kuruluşları ne kadar sahip çıkarsa, katılım çalışmalarının başarıya ulaşması o kadar kalıcı, derinlikli, gündelik politikalardan etkilenmeyen bir yapı kazanacaktır.

Avrupa Komisyonu ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen “Sivil Toplum Diyaloğunu Geliştirme Projesi”nin amacı da bunu gerçekleştirmektir.
Projemizin amacı da öncelikle Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki “Sivil Toplum Diyaloğu'nun Geliştirilmesi”ne katkıda bulunmaktır. Proje üç üniversite tarafından ortak yürütülmekle birlikte, bu tür projelerin hazırlanmasında deneyimli olan Euroclio (Hollanda) kurumu ile de bağlantılı çalışılmaktadır” dedi.

Avrupa Birliği'nin kuruluş felsefesi olarak insan hakları, demokrasi, hoşgörü gibi kavramlara dayandığını ifade eden Prof. Dr. Abdullah Saydam, Türkiye gibi çeşitli yönleriyle farklı tarihe ve medeniyete sahip bir ülkenin katılımı halinde birliğin şimdiye kadarki görünüşünün aksine bir “Hıristiyan Birliği” gibi görünmekten uzaklaşarak, bir “Medeniyetler Birliği” halini alacağını söyledi.

Saydam, “Böylece kuruluştaki felsefe de tam anlamıyla hayatiyet kazanacaktır. İşte projemiz, böyle bir geleceğe toplumun hazır olmasında önemli etki sağlayacak olan sosyal bilgiler ve tarih öğretmenlerinin, sürece hazırlıklı olması için eğitilmesini amaçlamaktadır.

Projemiz kapsamında Kayseri, Trabzon ve Bristol'de öğretmenlere ve öğretmen adaylarına yönelik anket çalışmaları yapılarak, elde edilen veriler ışığında konferans, seminer ve çalıştaylar düzenlenecektir. Bu maksatla proje ortakları arasındaki ilk toplantı Eylül ayında Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilmiştir. Proje çalışmaları sırasında sağlanacak bilimsel sonuçlar, uluslararası sempozyumlarda bildiri olarak sunulacak, ayrıca makale ve kitap halinde yayınlanacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel