Atatürk Köşk'ü beyaza büründü

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili oluyor. Trabzon'da sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur günün ilerleyen saatlerinde yoğun kar yağışına dönüştü. Kuvvetli rüzgarla birlikte zaman zaman tipiye dönüş

Atatürk Köşk'ü beyaza büründü

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili oluyor. Trabzon'da sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur günün ilerleyen saatlerinde yoğun kar yağışına dönüştü. Kuvvetli rüzgarla birlikte zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışında kent merkezi beyaza büründü. Kar yağışı iç ve yüksek kesimlerde daha etkili olurken merkez ve ilçelerde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Öte yandan kuvvetli rüzgar sonucu denizde büyük dalgalar oluştu. Boyu yer yer iki metreyi aşan Karadeniz'in hırçın dalgalarıyla kenara savrulan bir karabatağın yeniden denize dönmek için verdiği mücadele dikkat çekti. Uzun süre denizdeki sürüye ulaşmaya çalışan karabatağın defalarca yaptığı denemeler başarısızlıkla sonuçlanınca karabatak çareyi kayalıkların arasına sığınmakta buldu.


Trabzon'un en önemli tarihi ve turistik eserlerinden Atatürk Köşkü de kar yağışı sonucu beyaza bürünürken, güzel görüntüler oluştu. Kar manzarasını seyretmek için Trabzonluların tercih ettiği yerlerden olan Atatürk Köşkü ve Boztepe yolunun dik ve kar yağışıyla kayganlaşması nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları yaşandı. Ulaşımın aksamaması için greyderler aralıksız karla mücadele çalışması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler