Artvin'deki kazada sürücü hatalı

Artvin'in Arhavi ilçesinde 2 gün önce meydana gelen ve 4 kişinin ölümü, 25 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasının sürücü hatasından kaynaklandığı belirlendi. İstanbul-Tiflis seferini yapan özel bir firmaya ait S.Ş. yönetimindeki 34 ZL 2069

Artvin'deki kazada sürücü hatalı

Artvin'in Arhavi ilçesinde 2 gün önce meydana gelen ve 4 kişinin ölümü, 25 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasının sürücü hatasından kaynaklandığı belirlendi.

İstanbul-Tiflis seferini yapan özel bir firmaya ait S.Ş. yönetimindeki 34 ZL 2069 plakalı yolcu otobüsü, Arhavi istikametinden Hopa istikametine seyir halindeyken eski Arhavi Tüneli çıkışındaki Karadeniz Sahil Yolu'na bağlantı yapılan kavşakta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karayolları yön tabelası direğine çarpmış ve kazada 4 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı. Yapılan ilk incelemede kazaya sürücü hatasının neden olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, otobüsün hız göstergesinin 102 kilometrede takılı kaldığı ve kaza bölgesinde yaklaşık 50 metrelik fren izi tespit edildi. Kazanın dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkan otobüsün kavşak adası içindeki karayolu trafiğini düzenleyen baş üstü yön levhasına çarpması sonucu oluştuğu kaydedilirken, levhanın otobüsün üzerine düşmesi sonucu ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana geldiği kaydedildi.

Söz konusu kaza tespit raporunda, kazanın oluşumunda sürücünün 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerinde belirtilen “trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk ve yükümlülüklere uymaması”, “Kavşak, tünel ve dar köprülere yaklaşırken yapım ve onarım alanlarına girerken hızlarını azaltmak” ve “Hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak” kurallarına uymaması nedeniyle hatalı olduğu vurgulandı.

Kaza sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde kazanın Arhavi-Hopa arasındaki Devlet Karayolu'nun bir şeridinin heyelan tehlikesi nedeniyle kapalı tutulması ve kazanın meydana geldiği yerde de yeterli uyarı tabelası bulunmamasından meydana geldiği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel