Artvin'de mahzen operasyonu

Artvin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen ay Şavşat ilçesinde düzenlenen 'Sahara' operasyonunda 'Cinsel sömürü amaçlı insan ticareti, suç işlemek için örgüt kurmak, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından gözaltına alınan 14'ü erkek 2'si

Artvin'de mahzen operasyonu
Artvin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen ay Şavşat ilçesinde düzenlenen 'Sahara' operasyonunda 'Cinsel sömürü amaçlı insan ticareti, suç işlemek için örgüt kurmak, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından gözaltına alınan 14'ü erkek 2'si kadın olmak üzere toplam 16 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şavşat ilçesindeki otel ve gazinolarda fuhuş amaçlı insan ticaretinin devam edip etmediğini araştıran polis yabancı uyruklu kadınların otellerde gizli bölmelerde saklandığını ve otel kayıtlarına alınmadığını tespit etti.

Bunun üzerine ilçe merkezindeki otel ve gazinolara yönelik 'Mahzen' operasyonu düzenleyen Artvin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bir otelin mahzeninde buzdolabı ile kapatılan gizli bölmede tutulan yabancı uyruklu 7 kadını kurtardı.

Diğer otel ve gazinolarda ele geçirilen 10 yabancı uyruklu kadınla birlikte toplam 17 kadın sınır dışı edilmek üzere Şavşat İlçe Emniyet Amirliği'ne teslim edildi.

Otel kayıtlarında yapılan incelemelerde bayanların bir kısmının otel kayıtlarına alınmadığı veya yabancı uyruklu olup sonradan Türk vatandaşı olan bayanların bu otellerde sigortasız çalıştırıldığı belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel