Artvin kayak merkezi yapılıyor

Burada bir açıklama yapan Vali Aydoğdu, kayak merkezinin yeni sezona yetiştirilmesi için son iki yıl içerisinde Artvin Valiliği'nin önderliğinde ildeki kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirerek hummalı bir çalışma başlattıklarını belirterek, ''Kayak

Artvin kayak merkezi yapılıyor
Burada bir açıklama yapan Vali Aydoğdu, kayak merkezinin yeni sezona yetiştirilmesi için son iki yıl içerisinde Artvin Valiliği'nin önderliğinde ildeki kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirerek hummalı bir çalışma başlattıklarını belirterek, ''Kayak pistinin kuzeye bakması, kar dayanıklılığının uzun süreli olması ve köknar ve ladin ağaçlarının arasından geçen bin 800 metrelik piste sahip kayak merkezinin yakın gelecekte sadece bölgemizin değil, Türkiye'nin hatta dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri olacağına inanıyoruz'' dedi.

Geçtiğimiz yıl şubat ayında kayak merkezinin deneme amaçlı kısa süre hizmete açtıklarını hatırlatan Vali Cengiz Aydoğdu “Yaptığımız pist kuzeye bakıyor. Kuzeye bakan pistlerde kar dayanaklılığı, güneye bakan pistlerden daha uzun sürelidir. Bu bölgeye kar, kasım ayında düşer ve mayıs ayı sonuna kadar kalır.

Bölgede kara kalınlığı 3 metreye kadar ulaşıyor. Kayak merkezinin pist uzunluğu bin 800 metredir. Bin 800 metrelik pistin başlangıç noktasında rakım 2 bin 47 olup, pistin sonu ise bin 750 rakıma isabet etmektedir. Kayak merkezi şehirden sadece 16 km uzaklıkta olması ve gerek ulaşım kolaylığı, gerek konaklamaya olan yakınlığı da büyük bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

Artvin'in Türkiye'de çok az şehre nasip olacak imkanları bünyesinde barındırdığını da belirten Vali Aydoğdu, ''Batum Havalimanı'nın uluslararası ortak kullanıma açılmasıyla birlikte bölgeye daha da canlılık gelecektir. Özellikle Gürcistan'dan kayakseverleri ilimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Cengiz Aydoğdu, kayak merkezinin sosyal tesislerinin yer tespiti ile alt yapı işlerinin ihalesinin yapıldığını ve çalışmalara başlandığını ve kış sezonuna yetiştirileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel