Artvin direniyor madenciler diretiyor!

Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde Artvin’in çeşitli STK’ları ve Artvin halkının müdahil olduğu Rize İdare Mahkemesi’nde açılan, yaklaşık 283 gerçek ve tüzel kişinin taraf olduğu Cerattepe ÇED iptal davası devam ediyor. Dava süreci devam etmesine rağmen mad

Artvin direniyor madenciler diretiyor!

Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde Artvin’in çeşitli STK’ları ve Artvin halkının müdahil olduğu Rize İdare Mahkemesi’nde açılan, yaklaşık 283 gerçek ve tüzel kişinin taraf olduğu Cerattepe ÇED iptal davası devam ediyor.

 Dava süreci devam etmesine rağmen maden şirketinin maden yolları için genişletme çalışmalarından dolayı ağaç kıyımına başlayacağı ve bu nedenle de bazı kooperatiflere teklifler verdiğinin ortaya çıkması nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.Kalabalık bir katılım ile Artvin Valiliği önünde bir araya gelerek madene karşı birlik ve beraberlik mesajı verildi.Açıklamaya; Artvin Belediye Başkan Vekili Yılmaz Coşkun,  OR-KOOP Başkanı Hasan Yaşar, ADD Artvin Şubesi Başkanı Ahmet Biber, CHP İl Başkanı Seçkin Kurt,  CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, CHP Merkez İlçe Eski Başkanlarından Ali Yücel Kurt, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Bakan, Eğitim Sen Artvin Şubesi Başkanı Köksal Gümüş, Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Kars ve Artvin halkı katıldı.

283 TÜZEL VE GERÇEK KİŞİNİN AÇMIŞ OLDUĞU DAVA SÜRÜYOR

Artvin STK’ları adına yaptığı basın açıklamasında dava sürecine ilişkin bilgiler veren Yeşil Artvin Derneği  Başkanı Nur Neşe Karahan; “Bildiğiniz gibi Derneğimiz öncülüğünde, Artvin STK’ları ile birlikte Rize İdare Mahkemesinde yaklaşık 283 gerçek ve tüzel kişinin taraf olduğu ÇED iptal davası açılmış olup, halen devam etmektedir.Mahkemenin Kasım ayı içerisinde verdiği ara kararda, yürütmeyi durdurma talebi konusunda ilgili bakanlığın ilk savunmasından sonra karar verileceği söylenmektedir. Bu şu demektir ki. Maden şirketi de bu kararı beklemek zorundadır. Öğrendiğimiz kadarı ile yol yapımı ve pasa alanları için Cerattepe"de çok sayıda ağacın kesilmesi konusunda hazırlıklar yapılmakta, kesim için yöre kooperatiflerine teklifler yapılmaktadır.Bizce mahkemenin yukarıda anlatılan ara kararına dayanarak ağaç kesimlerinin en kısa zamanda durdurulması gerekmektedir. Özellikle Valilik aracılığı ile Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer yetkililerin orman kesiminin durdurulması için gerekli girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Bu konuda ilimizin Milletvekillerine bilgi verilmiş olup destek olacakları yönünde söz aldığımızı sizlere açıklamak isteriz.

 ACIMASIZ ŞİRKET AİLELERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYOR!

 Acımasız şirket Artvin halkını, aileleri, kardeşleri birbirine düşürmeyi, birbirine kırdırmayı planlıyor. Bu aynı zamanda derneğimize yönelik bir saldırı olup, maden şirketine bu kirli oyunlardan vazgeçmesi konusunda ihtar ediyoruz. Ama sanıyoruz ki bu tür basit oyunların bizi yıldırmayacağını tam tersine güçlendireceğini kendilerini ise çirkeflikte bir üst mertebeye taşıdıklarını hesap edememişler.Mücadelemiz sonuna kadar sürecektir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler