Arsin'e üniversite müjdesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Arsin Belediyesi tarafından ilçede kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu binasının çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı. Bu yıl eğitime başlayacak olan Arsin Meslek Yüksek Okulu için, TEDAŞ tarafından kullanılmakta olan b

Arsin'e üniversite müjdesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Arsin Belediyesi tarafından ilçede kurulacak olan Meslek Yüksek Okulu binasının çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

Bu yıl eğitime başlayacak olan Arsin Meslek Yüksek Okulu için, TEDAŞ tarafından kullanılmakta olan binanın 1 Mart 2009 tarihine kadar boşaltılarak, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve belediye işbirliği ile öğrencilerin kullanımına uygun şekilde sosyal tesislerin yapımı için çalışmalar sürüyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, Mimarlık Fakültesi Dekanı Mimar Prof. Dr. Ayşe Sağgöz, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hamdi Tepegöz, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, AK Parti İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu ve diğer yetkiler alanda incelemelerde bulundu.

Yüksek Okulu binasının biran önce tadilatının ve sosyal tesislerinin yapılarak 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımına başlanacağını belirten Şen, burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
''Arsin'e üniversitenin bir bölümünün açılması için elimizdeki imkanların da fazlasını kullandık. Üniversite hayal olur dendi, üniversite başka bir ilçeye kaydırıldı dendi ve bir kez daha yalan denilip ama gerçek olan Arsin'de ilk etapta Grafik Tasarımı Programı, Kuyumculuk ve Takı Programı ve Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Programı bölümlerinden oluşan 3 bölümlü bir Yüksek Okul ile eğitime başlanacaktır. İlçeye kalıcı hizmetler getirme düşüncesi ile yılmadan çalışmalarımızı her zaman olduğu gibi itina ile yürüttük.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel