Arsin'de el sanatları sergisi açıldı

2009-2010 Öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün merkezde ve köylerde açmış olduğu kurslarda üretilen el sanat eserleri  “Yıl Sonu Karma" Sergisi  Arsin Gençlik Merkezi”nde açıldı.Arsin Gençlik Merkezi’nde sergi açılışına İlçe kaymakamı Ercan Ç

Arsin'de el sanatları sergisi açıldı

2009-2010 Öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün merkezde ve köylerde açmış olduğu kurslarda üretilen el sanat eserleri  “Yıl Sonu Karma" Sergisi  Arsin Gençlik Merkezi”nde açıldı.

Arsin Gençlik Merkezi’nde sergi açılışına İlçe kaymakamı Ercan Çiçek, Belediye başkanvekili Nuri Ökzüoğlu, Yeşilyalı belediye başkanı Hüseyin Fidan, Atayurt belediye başkanı  Hüseyin Zengin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Can, Halk Eğitim Müdürü İslam Zengin, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli eğitim Müdürü Bayram Can yaptığı konuşmada Halk Eğitimin temel hedefi olan istihdama yönelik kurslar açmak olduğunu belirterek, “Unutulmaya yüz tutmuş sanatları geliştirici kurslar ve okuma-yazma kursları açarak, bu alandaki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Açılan 165 kursa katılan ve sertifika almaya hak kazanan 3 bin 130 kursiyer bu çalışmaların ne kadar verimli olduğunu gösterdi. Ayrıca ilçemizde okuma yazma bilmeyen 2 bin 225 vatandaşın 600’ü  bu kurslara devam ederek okuma-yazma öğrenmiş ve sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.

İlçe Kaymakamı Ercan Çiçek, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu kursları her zaman desteklediklerini belirterek, “Açılan bazı kursların İŞKUR tarafından da desteklenmekte. Ayrıca bu kurslara katılan kursiyerlere de 15 TL günlük harcırah ödenmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler