Arılar için ağaç dikimi yapıldı

Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan önderliğinde, İlçe Tarım ve Orman işletme Müdürlükleri'nin çalışmaları sonucu, ilçeye bağlı, Dirlik, Aksu, Ortaköy ve Koyuncular köylerinde, bal verimini artırmaya yönelik 2 bin 500 adet ıhlamur, bin 500 adet akçaağaç ve

Arılar için ağaç dikimi yapıldı
Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan önderliğinde, İlçe Tarım ve Orman işletme Müdürlükleri'nin çalışmaları sonucu, ilçeye bağlı, Dirlik, Aksu, Ortaköy ve Koyuncular köylerinde, bal verimini artırmaya yönelik 2 bin 500 adet ıhlamur, bin 500 adet akçaağaç ve bin adet akasya ağacı fidan dikimi çalışması başlatıldı. Fidanlar yetiştiğinde, bir ağaçtan yedi kilogram bal elde edilebileceğini ifade eden Özarslan, arıcılığa yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin arı balı üretiminde dünyada dördüncü ülke olduğuna değinen ve arıcılığın önemine vurgu yapan Özarslan, "Nasıl ki, otomobilin gitmesi için benzine, inek-koyun yemi için ota ihtiyaç varsa, arının daha fazla bal üretebilmesi için de akçaağaç, ıhlamur ve akasya ağaç türlerine ihtiyacı vardır." dedi.

Daha önce böyle projelerin hayata geçirilmemiş olmasına ve doğal yollarla arı bal üretiminin artması için çalışma yapılmamasına da değinen Özarslan, "Atalarımızın dediği gibi 'Şekerden arı'ya yem olmaz, olsa da vaktinde bulunmaz' sözünü insanlarımız bilmiyor. Önceden bu ve benzer projeler hayata geçmiş olsaydı arıcılıkta ilçemiz farklı yerlerde olurdu." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel