Arhavililer Festivalde Buluştu

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden festival kapsamında, bilek güreşi, karayemiş ve armut yeme, en güzel hamsili ekmek ve laz böreği, hızarla odun kesme, dik hızarla tahta biçme, dibekte mısır dövme, halat çekme ve fındık ayıklama yarışmal

Arhavililer Festivalde Buluştu

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden festival kapsamında, bilek güreşi, karayemiş ve armut yeme, en güzel hamsili ekmek ve laz böreği, hızarla odun kesme, dik hızarla tahta biçme, dibekte mısır dövme, halat çekme ve fındık ayıklama yarışmaları düzenlendi.

Festivale katılan mankenlerin de yer aldığı yarışmalarda, dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi.

Halat çekme yarışmasında rahatsızlanan yarışmacılardan Ahmet Kuyumcu, ambulansla Arhavi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yarışmalar sırasında, Türk Hava Kurumu yamaç paraşütü ekibi, Isına Tepesi'nden gerçekleştirdikleri kalkışla Arhavi üzerinde tur attılar.

Gürcistan, Estonya, Bulgaristan, Polonya ve Romanya'dan gelen oyuncuların yer aldığı Turizm Folklor Araştırma Kulübü (TUFAK) Halk Dansları Topluluğu'nun gösteri sunduğu festivalde, Arhavili olan şarkıcı Cengiz Kurtoğlu ile Lara birer konser verdi.Festival, 20 Ağustosta sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler