Arhavili genç askerliğe doymadı

Askerlik yapmaları mümkün olmayan Zihinsel ve Bedensel Engelli vatandaşları Askerlik hizmetlerinden muaf tutmak amacıyla bir günlük sembolik askerlik yaptırılması yıllardır geleneksel olarak uygulanıyor. Bu karar doğrultusunda da Arhavi'de Özürlü Serkan Z

Arhavili genç askerliğe doymadı

Askerlik yapmaları mümkün olmayan Zihinsel ve Bedensel Engelli vatandaşları Askerlik hizmetlerinden muaf tutmak amacıyla bir günlük sembolik askerlik yaptırılması yıllardır geleneksel olarak uygulanıyor. Bu karar doğrultusunda da Arhavi'de Özürlü Serkan Zaim'de kışla hayatını tanımak amacıyla İlçe Garnizon komutanlığında bir günlük askerlik yaptı.

 

Arhavili Serkan Zaim'de bir günlük bu mutluluğu ve gururu yaşayan isimlerden birisi arasına katıldı. Serkan Zaim'de 1 günlük askerlik yaşantısı sonrası yaptığı konuşmada “ihtiyaç duyarlarsa asker olmaya seve seve hazırım. Kurtuluş savaşımızda savaşa destek veren dedelerimizin arasında özürlü olanlarda vardı ama savaşa gönüllü ve seve seve destek verdiler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurtuluşunda bu özürlü dedelerimizin ve büyüklerimizinde verdiği destek önemli yer aldı sanıyorum. Buradan bölücü teröristlere ve ülkemizi bölmek amacı güdenlere sesleniyorum. Türkiye devletinin yaşadığı Kurtuluş savaşını hatırlayın. Çanakkale'yi hatırlayın, Dedelerimiz orada hiçbir ayırım yapmadan, Türk-Kürt demeden bu vatan için canını verdiler. Şimdi ne diye ülkemizi bölmek istiyorsunuz? Bu güzel ülkede herkes kardeştir, hepimiz kardeşçe yaşayacağız.  Eğer bizim gibi özürlülere de ülkemiz için görev verirlerse seve seve o görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu da herkes bilmelidir” dedi.

 

Necmettin Numanoğlu / ARHAVİ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel